Darbe girişimi sonrası Gülen Cemaati’ne dönük soruşturmalar kapsamında gözaltına alınan Karadeniz Teknik Üniversitesi’nden yedi akademisyen ile KTÜ eski öğretim üyesi ve eski AKP Trabzon Milletvekili Prof. Dr. Aydın Bıyıklıoğlu tutuklandı.

Bianet'te yer alan habere göre, 24. dönem AKP Trabzon milletvekili olan Bıyıklıoğlu 5 Ağustos'ta Ankara'da gözaltına alınarak Trabzon'a getirilmişti. Trabzon'da gözaltına alınan 16 akademisyen ile birlikte savcılık ifadesinin ardından mahkemeye sevkedildi.

Bıyıklıoğlu ve yedi akademisyen tutuklandı. Sekiz akademisyen adli kontrol şartı ile serbest kaldı.

Tutuklananların isimleri şöyle: Aydın Bıyıklıoğlu, Lokman Altun, Habip Eroğlu, Ayhan Usta, Deniz Güney, Coşkun Hamzaçebi, Hüseyin Ayaz ve Bünyamin Sarı.

Şimdiye dek Pamukkale Üniversitesitesi’nden 39, Celal Bayar Üniversitesi’nden 18, İstanbul Üniversitesi öğretim üyesi iki, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi’nden yedi, Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi'nde görevli 12, Dicle Üniversitesi’nden bir akademisyen tutuklanmıştı. Hakkari Üniversitesi’nin tutuklanan Rektörü Prof. Dr. Ebubekir Ceylan adli kontrol şartı ve yurt dışı yasağıyla serbest bırakılmıştı.

KTÜ’deki tutuklamalarla darbe girişimi sonrası tutuklu olan akademisyen sayısı 86’ya çıktı.

Kaynak: Birgun.net