Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı’nın bütçe ödenek tavanındaki rekor artış TBMM gündemine geldi. Bakanlığın bütçe ödenek tavanındaki yüzde 58’lik artışı CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu artışın sebebini soru önergesiyle hükümete sordu. Bakanlığın bütçe ödenek tavanı yüzde 58’lik artışla 2016 yılı için 1.5 milyar TL’ye çıkarılmıştı.

Maliye Bakanı Naci Ağbal ise Tanrıkulu’nun soru önergesine verdiği cevapta ‘destek ödemelerinde yapılan değişiklikler’ yüzüden bakanlığın bütçe ödenek tavanlarında artış olduğunu belirtti.

İşte Naci Ağbal’ın soru önergesine verdiği cevabın ilgili bölümü:

2016 Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu ile Enerji Tabii Kaynaklar Bakanlığı bütçesine Bakanlığa bağlı idarelere gönderilen hazine yardımları hariç; personel giderleri için 96 milyon TL, 1,14 milyar TL’si aydınlatma giderlerine ilişkin olmak üzere mal ve hizmet alım giderleri için 1,17 milyar TL, 137,5 milyon TL’si maden işletmelerine sağlanacak desteklere ilişkin olmak üzere cari transferlere ilişkin giderler için 154 milyon TL, sermaye giderleri için 74 milyon TL, borç verme giderleri için 67 milyon TL olmak üzere toplamda 1,56 milyar TL ödenek öngörülmüştür.

Anılan Bakanlık bütçesindeki artış, yukarıda da belirtildiği üzere, genel aydınlatma giderleri ile özel hukuk tüzel kişilerinin ruhsat sahibi olarak işlettikleri yeraltı maden işletmelerine sağlanacak destekleme ödeneklerinde yapılan değişikliklerden kaynaklanmaktadır.

Kaynak: Birgun.net