Antep’in Şahinbey ilçesine bağlı Akdere Mahallesi’nde 20 Ağustos günü düğüne yapılan saldırıda ağır yaralanıp Akademi Hastanesi’ne kaldırılan damat Nurettin Akdoğan’ın annesi 43 yaşındaki Muhbet Akdoğan, "Canlı bomba ne çocuktu ne de yaşlıydı, yetişkin bir kişiydi" dedi.

Dicle Haber Ajansı’na (D) açıklamalarda bulunan Muhbet Akdoğan, kına yaktıkları esnada, saldırıyı gerçekleştirenin üzerinde bombalı yelek gördüğünü belirtti, "Ben hemen etrafa bağırarak, canlı bomba olduğunu haykırdım. Benim onu fark ettiğimi anlayınca soğukkanlı bir şekilde kalabalığın arasına karıştı" ifadelerini kullandı.

Birkaç saniye sonra büyük bir patlama olduğunu söyleyen Akdoğan, "Ondan sonra etraf ceset ve yaralılarla doldu. Ben de yaralanmıştım. Beni hastaneye götürdüler. Ailemizden çok sayıda kişi öldü. Canlı bomba ne çocuktu ne de yaşlıydı, yetişkin bir kişiydi" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 54 kişinin hayatını kaybettiği Antep’teki saldırıyla ilgili İstanbul’da gazetecilerin sorularını yanıtlarken, saldırıyı gerçekleştirenin 12-14 yaşlarında olduğunu söylemişti.

Kaynak: Birgun.net