AKP ve cemaat tarafından hasta yatağında hedef alınan Türkan Saylan, ölümünün 7. yılında saygıyla anıldı. Ergenekon davaları kapsamında yargılanan Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği'nin kurucusu ve aynı zamanda Cüzzamla Savaş Derneği ve Vakfı’nı kurarak sayısız cüzzam hastasının umut ışığı olan Saylan, İstanbul Zincirlikuyu Mezarlığındaki kabri başında sevenleri tarafından anıldı.

Anmaya ÇYDD yöneticileri, CHP İstanbul Milletvekili İhsan Özkes, dernek üyeleri, derneğin ‘Kardelen Projesi' kapsamında eğitim gören İstanbul ve dışından gelen öğrencileri ve arkadaşlarının da aralarında bulunduğu çok sayıda kişi katıldı. Törene katılanlar Saylan'ın kabrine aralarında çok sevdiği papatyanın da bulunduğu çiçekleri bıraktı.

Ergenekon soruşturmasının 12. dalgasında kız çocuklarının okumasını sağlayan Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği (ÇYDD)'ne baskın yapılmış, Türkan Saylan’ın evinin de arandığı Ergenekon soruşturmasında gözaltına alınan derneğin 13 yöneticisi hakkında dava açılmasına yer olmadığına karar verilmişti. Operasyon tarihinde kanser tedavisi gören Türkan Saylan, soruşturma devam ederken 18 Mayıs 2009’da yaşamını yitirmişti.

Kaynak: Birgun.net