Van’ın Başkale ilçesinde, sosyal medya üzerinden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a hakaret ettikleri ve ‘terör propagandası’ yaptıkları öne sürülen biri ücretli öğretmen 2 kişi tutuklandı.

Van Emniyet Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, Facebook üzerinden ‘cumhurbaşkanına ve devlet büyüklerine hakaret ettiği ve terör örgütü propagandası yaptıkları’ gerekçesiyle M.D. ve ücretli öğretmen olarak görev yapan H.S. isimli iki kişinin tutuklandığı belirtildi.

Konuyla ilgili Van Emniyet Müdürlüğü’nden yapılan yazılı açıklamada şöyle denildi:

“Müdürlüğümüz Başkale Emniyet Müdürlüğü görevlileri tarafından internet üzerinden yapılan açık kaynak araştırmalarında, facebook isimli sosyal paylaşım sitesi üzerinde Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı’na hakaret, devlet büyüklerine hakaret ve terör örgütü propagandası yaptığı tespit edilen M.D. ile Başkale İlçesi Budak Köyü’nde ücretli öğretmen olarak görevli H.S. isimli şüpheli şahıslar 31 Mart 2016 günü gözaltına alınmıştır. Şüpheli şahıslar haklarında tanzim edilen tahkikat evrakı ile birlikte adli makamlara sevk edilmiş olup. M.D. ve H.S. terör örgütü propagandası yapmak suçundan tutuklanmıştır.” (imc)

Kaynak: Birgun.net