Özgürlük ve Dayanışma Partisi bir basın açıklaması yaparak, içinde Başkanlar Kurulu, MYK ve PM üyeleri ile İl-İlçe Yönetim Meclisi üyelerinin de bulunduğu 181 parti üyesinin 'Cumhurbaşkanı'na hakaret' ettikleri iddiasıyla 500 yılın üzerinde bir ceza istemiyle yargılandığını duyurdu.

'BU DELİ GÖMLEĞİNİ GİYMEYECEĞİZ'

‘Bu deli gömleğini giymeyeceğiz, gerçekleri söylemeye devam’ başlığıyla yayınlanan açıklamada, asıl suçlu ve yargılanması gerekenin, Anayasayı fiilen değiştirdiğini söyleyen, AYM kararına uymayacağını ilan eden ve Cumhurbaşkanı’nın ‘tarafsızlık’ ilkesini ortadan kaldıran Erdoğan olduğu vurgulandı.

'ASIL SUÇLU VE YARGILANMASI GEREKEN ERDOĞAN'DIR'

ÖDP’nin açıklamasında Erdoğan’ın, Suriye’deki cihatçılara MİT tırlarıyla taşınan silahlara ilişkin soruşturmaya engel olduğu, oğlunun ve Bakanların da içinde olduğu ve Rıza Sarraf’a kadar uzanan yolsuzluk dosyalarının üzerini kapatmak için yargıya müdahale ettiği ve asıl suçlu olduğu ve yargılanması gerektiği belirtildi.

'MEMLEKETİMİZE KARŞI SORUMLULUĞUMUZ'

‘Hala hırsızsın, hala katilsin’ diye sona eren basın açıklamasında, ‘’Tüm bunların hesabını sormak suç değil, memleketimize karşı sorumluluğumuzdur’’ denildi.

Bugüne kadar Özgürlük ve Dayanışma Partisi üyesi 11 kişinin beraat ettiği, 2 kişinin hapis cezası aldığı, 22 kişinin 11 ay 20 gün ceza aldığı ve ertelendiği, 128 kişinin ise yargılamasının devam ettiği belirtilen açıklamaya ek olarak da yargılanan üyelerin illere göre dağılım haritası eklendi. (Haber Merkezi)

Kaynak: Birgun.net