Diyarbakır’da billboarda asılı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın afişini yırttığı gerekçesiyle haklarında 2 yıldan 5 yıla kadar hapis cezası istenen 12 ve 13 yaşındaki iki çocuk beraat etti. Mahkeme, ‘suçun unsurlarının oluşmadığına’ hükmetti.

Diyarbakır’da billboarda asılı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın afişini yırttığı gerekçesiyle haklarında dava açılan çocukların yargılanmasına devam edildi. Diyarbakır 1. Çocuk Mahkemesi’nde görülen davanın karar duruşması kapalı olarak görüldü. Duruşmaya çocukların avukatları katıldı.

Cihan'ın aktardığına göre, duruşmada, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Diyarbakır’a yapacağı ziyaret nedeniyle görevlendirilen bir polis memuru tanık olarak dinlendi. Tanık polis memuru, olay günü Cumhurbaşkanı'nın billboardlardaki resimlerini korumakla görevli olduğunu belirterek, “İsimlerini sonradan öğrendiğim çocuklar Cumhurbaşkanımızın resimlerini yırttığını gördüm, yakaladım. Bilboardların fotoğraflarını çekerek çocuk şubeye teslim ettim.” ifadelerini kullandı.

Mahkeme, bir güvenlik görevlisinin ifadesinin de tanık olarak bulunduğunu belirtti. Çocukların avukatlarından İsmail Korkmaz, suçun yasal unsurlarının oluşmadığını belirterek, çocuklar hakkında beraat kararı verilmesini talep etti. Mahkeme de kararında; suça sürüklenen çocuklar hakkında Cumhurbaşkanı'na hakaretten kamu davası açıldığını hatırlatarak, 'Suçun yasal unsurlarının oluşmadığı kanaatine varılarak ayrı ayrı beraatine' kararını verdi. Mahkeme, yargılama giderlerinin de kamu üzerinde bırakılmasına hükmetti.


Kaynak: Birgun.net