Dünyanın en çok kullanılan arama motorlarından Google’ın haritalama servisi Google Haritalar, dünyanın coğrafi merkezini Çorum olarak açıklanmasının ardından Çorum Belediye Başkanı Muzaffer Külcü açıklamada bulundu.Külcü açıklamasında ''sadece leblebimiz ile meşhurduk, bundan sonra sadece leblebimizle meşhur şehir olmayacağız, dünyanın merkezi olarak da herkesin bildiği, tanıdığı şehir haline geleceğiz'' dedi.

"DÜNYANIN MERKEZİ OLARAK DA HERKESİN BİLDİĞİ, TANIDIĞI ŞEHİR HALİNE GELECEĞİZ"

Çorum’un köklü bir tarihi geçmişe sahip olduğunu vurgulayan Muzaffer Külcü, “Çorum esasında insanlığın kadim zamanlardan beri yerleşim yeri olarak tercih ettiği bir coğrafyadır. Hititlerin ve Hattilerin başkentliğini yaptı. 7 bin yıldır bilinen bir tarihi var. 7 bin yıllık tarih içerisinde de 7-8 ayrı medeniyete ev sahipliği yapmıştır. Bunların hepsinin ayrı ayrı zenginliklerine sahip olan bir şehirdir. Böyle bir sonucun ortaya çıkması aslında bizi çokta şaşırtmadı. Bir şaşkınlık içerisinde de değiliz. Bunun bizim için pratik bilgiye dönüşmesinden öte bundan sonra şehir için nasıl bir faydası olur, nasıl bir katkısı olur burası çok çok daha önemli. Çorum hem merkezi itibariyle hem de ilçeleriyle itibariyle tarih, doğa ve inanç turizmi açısından zengin kaynaklara sahip. Biz bunları yeteri kadar tanıtıp, dünya turizmcilerine taşımış değildik. Sadece leblebimiz ile meşhurduk. Bundan sonra sadece leblebimizle meşhur şehir olmayacağız. Dünyanın merkezi olarak da herkesin bildiği, tanıdığı şehir haline geleceğiz. Pratikte birçok faydasının olacağını kanaatindeyim” ifadelerini kullandı.

Google’ın dünyanın coğrafi merkezini Çorum yaptığı açıklamanın turizme etkisinin olacağına inandığını dile getiren Başkan Külcü, “Turizm açısından olumlu sonuçlar olacağının beklentisi var bende. Gerek tarih turizmi, gerek doğa ve gerekse inanç turizmi açısından sunulabilecek olan eserlerimizi bir kez daha gündeme getirme şansı bulmuş oluyoruz. Çorum’un artan bilinirliğiyle daha çok turist gelir inşallah. 7 bin yıllık bilinen tarih boyunca oluşan ne kadar eser varsa biz bunların sahibi değiliz, bekçisi durumundayız. Bunlar insanlık tarihinin ortak malı ve zenginliğidir. Bunların tanınması açısından bir fırsat olur” şeklinde konuştu.

Kaynak: Birgun.net