Elbistan Ağır Ceza Mahkemesindeki 19. duruşmaya göçük altında kalan işçilerden Muhsin Koşan'ın eşi Gülgün, çocukları Onur Tuncer ve Zümrüt, babası Cafer ve annesi Kezbani Koşan ile kız kardeşi Zeliha Öztürk, avukatlar ve tutuksuz yargılanan 23 sanıktan 2'si katıldı.

Mahkeme heyeti, avukatların dava dosyasına eklenen bilirkişi raporunu incelemesi ve dosyanın değerlendirilmesi amacıyla duruşmayı 6 Eylül'e erteledi.

Gülgün Koşan, adliye çıkışında gazetecilere yaptığı açıklamada, eşinin cenazesinin göçük altından hala çıkarılamadığını, sürekli adliye koridorlarına geldiğini ancak gelse de gelmese de hep üzüldüğünü söyledi.Koşan, şunları dile getirdi:

"Duruşmada bir soru sorduğumuz zaman '5 yıl sonra mı aklınıza geldi?' diyorlar. Biz o soruları olayın olduğu günden beri soruyoruz. Ben davamın sonuna kadar arkasındayım. Bu olayın sorumluları aileleri ile bayram yapıyor. Biz 16 futbol sahası büyüklüğündeki alana boş boş bakıyoruz. O alanda gezerken korkuyorum, 'acaba eşimin kemiklerine mi basıyorum' diye endişe ediyorum."

Onur Tuncer Koşan da kardeşiyle 5 yıldır babalarının döneceği günü beklediklerini anlattı. Bir evladın, babasının mezarını ziyaret edememesini insanların vicdanına bıraktığını belirten Koşan, "Babamızın bir mezarı olsun. Nerede olduğu belirsiz. Ne diyeceğimizi şaşırıyoruz. Kardeşimle her gün üzülüyoruz." şeklinde konuştu.

Koşan ailesinin avukatı Arif Emre İlhan da duruşmanın yine ertelendiğini, iddia makamının mütalaasını bekleyeceklerini kaydederek, makul sürede yargılama haklarının korunması için Anayasa Mahkemesine başvuracaklarını söyledi. ()

Olay

Afşin-Elbistan B Termik Santrali için kömür üretimi yapılan Çöllolar Kömür Sahası'nda 6 Şubat 2011'de meydana gelen göçükte Yaşar Alkaya yaşamını yitirmiş, 10 Şubat 2011'deki ikinci göçükte ise 10 kişi toprak altında kalmıştı.

Göçük altındaki dozer operatörü Ruşen Demir'in cenazesi çıkarılmış, Hacı Mehmet İpek, Muhsin Koşan, Adnan Demir, Tuğran Gökhan, Nail Yılmaz, Kemal Elmas, Cuma Yıldırım, Aydoğan Polat ve Halil Tatlı'ya ise ulaşılamamıştı.

Kaynak: Birgun.net