Maraş’taki Çöllolar Kömür Sahası’nda 5 yıl önce 11 işçinin hayatını kaybettiği, 9 işçinin cenazelerinin halen çıkarılamadığı göçükle ilgili davadan yine karar çıkmadı. Elbistan Ağır Ceza Mahkemesi’nde dün görülen 19’uncu duruşmada mahkeme, avukatların son bilirkişi raporunu incelemesi amacıyla davayı 6 Eylül’e erteledi.

Muhsin Koşan’ın eşi Gülgün Koşan, dava sonrası yaptığı açıklamada, “Ben davamın sonuna kadar arkasındayım. Bu olayın sorumluları aileleri ile bayram yapıyor, biz 16 futbol sahası büyüklüğündeki alana boş boş bakıyoruz. O alanda gezerken korkuyorum, acaba eşimin kemiklerine mi basıyorum diye…” ifadelerini kullandı.

Koşan ailesinin avukatı Arif Emre İlhan ise makul sürede yargılama hakkı ihlal edildiği için Anayasa Mahkemesi’ne (AYM) başvuracaklarını söyledi. BirGün’e konuşan İlhan, “Olayın üzerinden 5,5 yıl geçti, dava hâlâ sürüyor. 11 işçi öldü; bırakın tutuklamayı, bir gözaltı kararı bile çıkarılmadı. Bilirkişi raporları birbirini tutmuyor, son bilirkişi raporu sorumluları aklıyor. AYM’ye başvurmaya karar verdik” dedi.

Kaynak: Birgun.net