HABER MERKEZİ

Velilerin örgütlenme merkezi Öğrenci Veli Derneği, (Veli-Der) İstanbul Erkek Lisesi'nde başlayıp yüzlerce liseye yayılan tepkilerle ilgili yaptığı açıklamada, "Karanlığa sırtını dönen gençlerimizin yanındayız" ifadelerini kullandı.

Veli Der genel Başkanı feray Aytekin imzalı yapılan açıklamada, "Çocuklarımızın eşit,parasız,laik,bilimsel eğitim hakları tamamen gasp edilmiş durumda...Çocuklarımıza sahip çıkma mücadelesi vermekten başka hiçbir seçeneğimiz kalmadı...En kıymetlilerimiz çocuklarımız; sessiz bir çığlık halinde bizlere bakıyor" denildi.

Açıklamada şu ifadeler kullanıldı: Sessiz çığlığı gençlerimiz isyana dönüştürdü.4+4+4 ile proje okulları kapsamında çıkartılan yasa ile Türkiye’nin en başarılı liselerinin idareci ve öğretmen kadroları bakanlığa bağlandı.Özetle; AKP hükümeti okul müdürlerinden başlayarak bir kriter belirlemeden ‘kadro’su olarak gördüğü kişileri bu okullara yerleştirmeye başladı. Ve laik ve bilimsel eğitim karşıtı tüm uygulamalar öğrencilere dayatılmaya başladı…

Liseliler de İstanbul Erkek Lisesi’nden başlayarak karanlığa sırtlarını dönerek karanlığa teslim olmayacaklarını haykırdılar.

İstanbul Erkek Lisesinin isyanı aynı zamanda tüm proje okulu kapsamındaki liselilerin isyanına, sonrasında ülkemizdeki onlarca lisenin isyanına dönüştü.

Tüm bu yaşadıklarımızın isyanını Türkiye’nin her tarafına yaymayı; bugünlerde büyük bir umudu inşa ederek, liselilerimiz, gençlerimiz başardı.

Yaşadığımız tüm gerici, baskıcı, cinsiyetçi, piyasacı uygulamalara itirazlarını memleketin her yerine yaymayı başardılar. Karanlığa,gericiliğe, laiklik karşıtı uygulamalara sırtlarını döndüler…

Yaratılan karanlığa inat çocuklarımıza sahip çıkma mücadelesinden vazgeçmeyeceğiz..

Şubeler de açıklamalara katıldı

Veli Der tarafından yapılan açıklamaların benzerleri şubeler tarafından yapıldı. Veli Der Antalya Şubesi, Veli Der Edirne Şubesi, Veli Der Marmaris Şubesi, Veli Der Buca Şube Girişimi, Veli Der Bergama Şube Girişimi öğrencilere sahip çıkan açıklamalar yaptı.

Kaynak: Birgun.net