Meclis Boşanma Komisyonu tarafından hazırlanan ve çocukların tecavüzcülerle evlendirilmesini öneren rapora yönelik tepkiler devam ediyor. CHP'li kadınlar Genel Merkez'de düzenledikleri toplantıda 479 sayfalık Komisyon raporuna tepki gösterdi.

Kabul edilemez hükümler bulunuyor
Raporda gerek çocuklar gerekse kadınlar için kabul edilemez hükümler bulunduğunu ifade eden CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Fatma Köse, "Rapor, çocuk istismarcısının tecavüz ettiği çocukla 5 yıl boyunca sorunsuz ve başarılı bir evlilik sürdürmesi halinde denetimli serbestlikten yararlanmasını öneriyor. Oysa devletin görevi çocuklarımızın her türlü istismardan korumak ve bunun önlemlerini almaktır" diye konuştu.

Bir an önce bu düşünceden vazgeçilmesi gerektiğini belirten Köse, "Bizim sizin yasalarınıza kurban edeceğimiz çocuğumuz yok. Günlerdir bu konuda atılan çığlıkları duymanızı, derhal raporunuzu geri çekmenizi bekliyoruz. Aksi taktirde buna asla müsaade etmeyeceğimizi bilin istiyoruz" dedi.

Derhal geri çekilmeli
Muğla'nın Marmaris ilçesindeki CHP Kadın Kolları Başkanlığı da, tüm Türkiye'de eş zamanlı olarak yapılan açıklama kapsamında 'Boşanma Komisyonu' raporunun, derhal geri çekilmesini istedi.
Komisyon raporunu tanımadıklarını aktaran Marmaris CHP Kadın Kolları Dilay Uçar, "Çocuğun istismarcısı ile evlenmesinin yolunu açmak, ne hukukla, ne adaletle, ne ahlakla, ne de vicdanla açıklanamaz'' ifadelerini kullandı.

***

‘Çocuk komisyonu kurulmalı’

Çocuk İstismarını Önleme Araştırma Komisyonu da dün toplandı. Komisyona sunum yapan Bilkent Üniversitesi İnsan Hakları ve Çocuk Hakları Sorumlusu Adem Arkadaş Thiebert, Meclis’te çocuk komisyonu kurulmasını önerdi. Thiebert, iktidarın tüm kurumlarının ortaklaşa çalışması ve doğru politikalar ile çocuğa karşı şiddetin ortadan kaldırılabileceğini, gazetelerde yeni istismar haberleri okunmak istenmiyorsa olmadan önlemeye yönelik yatırım yapılması gerektiğini vurguladı.

‘Önleyici politikalar yok’
İstanbul Barosu Çocuk Hakları Merkezi Genel Sekreteri Avukat Selmin Cansu Demir ise, önleyici politikaların yokluğu nedeniyle çocukların, sistematik kırılma noktasına gelmesinden sonra sürecin adliyeye ulaştığını ifade etti.

Kaynak: Birgun.net