İstanbul Maltepe'de faaliyet yürüten dini içerikli Beyan Dergisi Temsilciliği bürosunun önünde oynayan yedi ve dokuz yaşlarındaki iki çocuğu içeriye alarak istismar eden kişiye 23 yıl dört ay hapis cezası verildi. Saldırganın "Çocuklara Kuran cüzü verdim" şeklindeki savunması mahkeme tarafından istismarın kanıtı sayıldı.

Hürriyet'ten İsmail Saymaz'ın haberine göre, Maltepe'de Beyan Dergisi bürosu önünde Haziran 2015'te oyun oynayan çocuklar, 22 yaşındaki Kemal Başaran tarafından içeriye çağrıldı. İlk olarak yedi yaşındaki E.Y.'yi içeriye alan Başaran, kapıyı kilitledikten sonra çocuğu istismar etti. E.Y. ifadesinde "Oyun oynuyorduk. Bizi çağırdı. İçeri aldı, kapıyı kilitledi. Gel seninle oyun oynayalım dedi. Ayaktaydım. Birşeyler yaptı. Ben ağladım. Bana cüz verdi" dedi.

Başaran ise o tarihte Ramazan ayı olduğu için Kuran cüzleri dağıttığını belirterek, çocukları içeriye almadığını, kapı önünde cüz verdiğini iddia etti. Başaran, mahkemede de çocuklardan birinin evinin dergi bürosunun karşısında olduğunu ve bundan rahatsız olduğu için iftira attığını ileri sürdü.

İstanbul Anadolu 10. Ağır Ceza Mahkemesi heyeti, A.T.'ye ve E.Y.'ye yönelik "çocuğun cinsel istismarı" suçundan toplam 13 yıl dört ay; "cebir ve şiddet kullanarak kişiyi hürriyetinden yoksun kılmak" suçundan da toplam on yıl hapis cezası verildi. Toplamda 23 yıl dört ay hapis cezasına çarptırılan Başaran'ın tutuklu kalmasına hükmedildi.

Kaynak: Birgun.net