SERBAY MANSUROĞLU / [email protected]
@serbaymansur

Karaman’da 45 çocuğun cinsel istismara uğradığı kaçak yurdu işleten KAİMDER imaj çalışması başlattı. KAİMDER okullarda yeni eğitim öğretim döneminin başlamasıyla kent genelinde billboardlara ilan verdi. Açık hava reklamında, “2016-2017 eğitim öğretim yılı ülkemize, Karamanımıza, öğretmenlerimize, öğrencilerimize ve tüm velilerimize hayırlı olsun” denildi.

Tahta zeminin üzerinde görülen yazının altında, “KAİMDER- Karaman İmam Hatip Okulu, İmam Hatip Lisesi Mezunları ve Mensupları Derneği” ifadesi görülüyor.

Ensar ve KAİMDER’e dokunulmadı

Karaman’da Ensar Vakfı ve KAİMDER’in kaçak yurtlarında öğretmen Muharrem Büyüktürk tarafından 45 erkek öğrenciye tecavüz edilmişti. Ensar Vakfı ve Karaman Anadolu İmam Hatip ve İmam Hatip Lisesi Mezunları ve Mensupları Derneği’ne (KAİMDER) bağlı yurtlarda kalan 9, 10, 11 yaşlarında bulunan öğrencilere 4 yıl boyunca devam eden cinsel istismar sonrası ülke kamuoyu çalkalanmıştı.

Karaman'da 45 erkek öğrenciye tecavüz!

BirGün’ün ortaya çıkardığı sözkonusu yurtlarda kalan öğrencilere dini dersler veren Muharrem Büyüktürk, ders için yerleşip kaldığı çeşitli yurtlarda öğrencilere cinsel istismarda bulundu. Olay bir öğrencinin durumu ailesine anlatması üzerine duyuldu. Şikayet üzerine öğretmen Muahrrem Büyüktürk 4 Mart Cuma günü okula gelen polisler tarafından gözaltına alındı. Savcılıkta ifadesi alınan öğretmen ertesi gün nöbetçi mahkeme tarafından tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Karaman’da Ensar Vakfı ile KAİMDER yurtlarında kalan çocuklara cinsel istismarda bulunduğu için tutuklanan Muharrem Büyüktürk, 20 Nisan’da mahkemeye çıktı. Mahkeme tek duruşmalık davada sanık Muharrem Büyüktürk’e 508 yıl hapis cezası verdi. Mahkemenin Ensar Vakfı ve KAİMDER’in kaçak yurt işletmesine ve suça ortam hazırlamasına rağmen dokunmaması büyük eleştirilere sebep olmuştu.

Kaynak: Birgun.net