CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun “Aile Bakanı da birilerinin önüne yatmış vaziyette” sözlerinin Başbakan Ahmet Davutoğlu tarafından eleştirilmesine CHP Genel Başkan Yardımcısı ve eski Parti Sözcüsü Haluk Koç yanıt verdi. “Sizin içinizde o sapıklık var o yüzden öyle anlıyorsunuz” diyen Koç, Başbakan Davutoğlu’na “Gidiyorsun Ahmet Bey. Bak Binali’yi hazırlıyorlar” ifadeleriyle seslendi.

CHP Genel Merkezi’nde basın toplantısı düzenleyen Koç, Karaman’daki Ensar Vakfı skandalıyla ilgili konuşurken, Milli Eğitim Bakanlığı’nın yurt ve pansiyon açma görevini yerine getirmediği vurgulayarak “Suç işlenmesi için bütün koşullar AKP’nin zihniyeti tarafından hazırlandı. Legal görünümlü illegal yerlerinde çocuklarımızın ırzına geçildi” ifadelerini kullandı.

‘Kafanız tümden bozulmuş’

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sema Ramazanoğlu’nun skandal sözlerini hatırlatan Koç, CHP Lideri’ni eleştiren AKP’lilere “Bir seferden bir şey olmaz. Bu utanç verici bir şey. Genel Başkanı’mız soruşturmada Muammer Güler’in Rıza Sarraf için söylediği şeyleri söyledi. Niye sizin aklınıza hemen o anlayış geliyor. Sizin içinizde o sapıklık var o yüzden” diye seslendi.

“Eğer o anlam üzerinde gideceksek Rıza Sarraf ve Muammer Güler arasındaki ilişkiyi nasıl ifade edeceksiniz? Sizin kafanız tümden bozulmuş” diyen Koç, şöyle devam etti: “Aile Bakanı çocuk istismarcıları karşısında kendisini siper etmiştir. Çocuk istismarcılarıyla el ele, kol kola gezen bir siyasi parti bugün ahlaktan bahsedebilir mi?”

‘Gidiyorsun Ahmet bey’

Koç, Kılıçdaroğlu’nu eleştiren Başbakan Ahmet Davutoğlu’na da “Sizden ayrılan birisi özgül ağırlıktan bahsediyordu. Sende bu da yok. Gidiyorsun Ahmet Bey. Sen kendini kurtar. Bak Binali’yi hazırlıyorlar” ifadeleriyle seslendi.

***

Erdoğan da dahil oldu: Siyasi sapıklık

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun, Karaman’da Ensar Vakfı’na bağlı evlerde yaşanan tecavüz vakasıyla ilgili Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sema Ramazanoğlu’na sarf ettiği sözlere, başbakan ve bakanlardan sonra Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’dan yanıt geldi.

‘Kaset’le ahlak dersi!

Muhtarlar toplantısında konuşan Erdoğan, Kılıçdaroğlu’nun, Bakan Ramazanoğlu’ya tekrar etmeye terbiyesinin müsaade etmeyeceği galiz ifadelerle saldırdığını savundu ve sözlerine şöyle devam etti: “Biz bunları hiç yerine koydukça bunlar çirkinliğin ve ahlaksızlığın çıtasını yükseltiyor. Bu zat için (Kılıçdaroğlu) söylenen her söz; kendisi gibi gereksizdir. Kendisi, başında bulunduğu partinin yüz karasıdır. Bir kasetle gelmedi mi parti başına? O kaset olmasa başa gelebilecek mecal yoktu. Bunlardan siyasetçi olmaz. Benim milletim siyasette de dürüst olana, adam gibi adam olana prim verir bu böyle biline.”

‘Uzaktan yıkalım’

Erdoğan konuşmasının devamında da, Güneydoğu’da yapılan operasyonlar için ‘uzaktan yıkım’ önerdi. Cumhurbaşkanı şu ifadeleri kullandı: “Gerekiyorsa operasyon yürütülen yerlerin tamamen boşaltılması zaten oturulacak hale gelmeyen yerleri uzaktan imha noktasına gidilmelidir. Buralar tamamen yıkılıp sıfırdan inşa edilmeli. Hiçbir polisimizin, askerimizin değil canını serçe parmağını dahi oradaki beton ve demir yığınlarına değişmeyiz. Çünkü son zamanlarda çoğunlukla bu sebepten şehit verdiğimizi görüyoruz.”

***

AKP’nin kadın hassasiyeti: Açıklama Şahin’den

Kılıçdaroğlu’nun sözleri üzerine AKP’li bir grup CHP Genel Merkezi önüne giderek ‘protesto’ düzenledi. CHP Genel Merkezi önüne siyah çelenk bırakan AKP adına konuşma, Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin tarafından yapıldı. Şahin, “Gereğini yapmalıdır. Kamuoyu gereğini yapmasını beklemektedir. CHP’li vatandaşlarımız da eminiz ki büyük üzüntü içindedir. Böyle bir çelengi buraya bırakmak zorundayız” dedi.

Protesto sırasında Genel Merkez binasında toplanan CHP’liler ise “Yavuz hırsız ev sahibini bastırır” yazılı dövizler açarak “Hırsız, sapık AKP” sloganı attı.

***

Taksim Kılıçdaroğlu protestosuna açık!

Öte yandan AKP İstanbul Kadın Kolları üyeleri de Taksim Tünel’de bir araya gelerek bir yürüyüş gerçekleştirdi. Polisin uzun süredir toplumsal muhalefet güçlerinin yürüyüşlerine izin vermediği İstiklal Caddesi’nde rahatlıkla yürüyen AKP’li kadınlar “Siyasete yakışmıyorsun”, “Siyasetin çirkin yüzü”, “Edep yahu” ve “Kadına saygı” gibi çeşitli dövizler taşıdı.

Kaynak: Birgun.net