Eskişehir Milli Zafer İlkokulu’nda bir öğretmen hakkında, Odunpazarı Belediyesi tarafından hazırlanan Çocuk Hakları Sözleşmesi Kitabı’nı öğrencilerine dağıttığı için soruşturma açıldı.

Evrensel'de yer alan habere göre, Eskişehir Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından açılan soruşturmanın gerekçesi ise ‘Kitapta siyasilerin fotoğrafının bulunması’. Kitapta fotoğrafı bulunan 'siyasi' ise Odunpazarı Belediye Başkanı Av. Kazım Kurt Odunpazarı Belediyesi, Çocuk Hakları Sözleşmesi’ni çocukların anlayacağı bir dille özetleyip, resimlendirerek kitap haline getirdi. Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından da onaylanan kitapta Türkiye’nin Çocuk Hakları Sözleşmesi’ne çekince koyduğu 17, 29 ve 30. maddeler de var. Kitabın arka kapağında ise Odunpazarı Belediye Başkanı Av. Kazım Kurt’un çocuklarla birlikteyken çekilen fotoğraflar yer alıyor.

ÜCRETLİ KİTAPLARI ÖĞRENCİLERE ZORLA SATANLARA SORUŞTURMA YOK!

Konuyla ilgili olarak Evrensel'e açıklama yapan Eğitim Sen Eskişehir Şube Başkanı Serkan Demir, Odunpazarı Belediyesi’nin AKP tarafından yönetildiği dönemde de, dönemin Belediye Başkanı Burhan Sakallı tarafından okullarda öğrencilere kitap dağıtıldığını hatırlattı. Ücretli kitapları öğrencilere zorla satanlara soruşturma açılmadığına dikkat çeken Demir, “Çocukların kendi haklarını anlatan kitapları ücretsiz dağıtan öğretmenlere soruşturma açılmasına izin veriliyor” dedi. Konuyla ilgili olarak Milli Eğitim Müdürü ile görüştüklerini söyleyen Demir, bu görüşmede itiraz noktalarının belirtildiğini vurguladı.

“Milli Eğitim Müdürü, Milli Eğitim’den imza alınmasını, belediye başkanının fotoğraflarının olmasını ve Türkiye’nin çekince koyduğu maddeler konusunda yanlışlıklar bulunduğunu gerekçe olarak ifade etti” diyen Demir, ancak okullarda vakıflar ve imzalanan protokoller çerçevesinde her türlü bilim dışı çalışmanın yapıldığına dikkat çekti. Okullara siyaseti sokanın Milli Eğitim’in kendisi olduğunu vurgulayan Serkan Demir, “Eskişehir’deki sergi açılışı ve mezuniyetlerde iktidar milletvekili Harun Karacan, vali ve Milli Eğitim Müdürünün yanında. Bu etkinliklere Harun Karacan’ın katılmasına onay veren Milli Eğitim Müdürünün insan hakları ve çocukları yakından ilgilendiren bir çalışmaya soruşturma açması akla ziyandır”diye konuştu.

“MİLLİ EĞİTİMİ KAOSA ÇEVİRENLERLE MÜCADELE ETMEYE DEVAM EDECEĞİZ”

Kimsenin yanında ya da karşısında olmadıklarının altını çizen Demir, bilimden yana olduklarını söyledi. Belediyenin de bir kamu kuruluşu olduğunun unutulmaması gerektiğini belirten Demir, sözlerine şöyle devam etti: “Bu konuları siyasi rant haline getirmek yanlıştır. Üyemizin sonuna kadar yanındayız. Milli eğitimi kaosa çevirenlerle sonuna kadar mücadele etmeye devam edeceğiz.” Demir, konuyla ilgili Eğitim Sen olarak basın açıklaması yapacaklarını da kaydetti.

Kaynak: Birgun.net