Cizre’ye girmek isteyen TTB ve SES üyesi gönüllü 14 sağlıkçı İdil girişinde engellendi. Cizre’ye girmekte ısrar eden sağlıkçılar Nusaybin üzerinden Cizre’ye girmeye çalışacak.

ANF'nin haberine göre, Cizre'de 9 gündür mahsur kaldıkları bodrum katında hastaneye kaldırılmayı bekleyen 15 yaralı, 5 cenaze ve 9 kişinin çıkartılması ve hastaneye kaldırılması için Cizre’ye doğru yola çıkan TTB ve SES üyesi gönüllü 14 sağlıkçı İdil girişinde engellendi. Sağlıkçılar Şırnak Valiliği'nin izni olmadığı gerekçesi ile geçişleri engellenmesi üzerine basın açıklaması yaparak durumu protesto etti.

Sağlıkçılar adına konuşan İstanbul Tabip Odası Yönetim Kurulu üyesi Dr. İncilay Erdoğan, yaralılar için acilen insani koridorun açılması ve yasağın derhal kaldırılması gerektiğini belirterek "Uluslararası hukuka göre sağlıkçıların yasaklı bölgelere geçiş hakları vardır. Bu yüzden derhal geçişimize izin verilmesi gerekir" dedi.

Askerlerin geçişlerini engellenmesi ile ilgili tutanak tutan sağlıkçılar, tutanakta ise şu ifadelere yer verdi : " Askerler sözlü olarak saat 8'den itibaren İdil'e tüm sivil geçişlerine kapalı olduğunu söylediler. Birkaç defa girişimlerimize rağmen geçişimize izin verilmedi. Fakat diğer sivil araçların geçişlerine izin verdiklerinde tekrar bir girişimde bulunduk ancak yine izin verilmedi" İdil’de engellenen sağlıkçılar Nusaybin üzerinden Cizre’ye girmek için Midyat’a doğru hareket etti.

Kaynak: Birgun.net