Şırnak'ın Cizre ilçesi Cudi Mahallesi'nde 6 gündür 23 yaralının bulunduğu binaya ambulans göndermeyen Sağlık Bakanlığı'nın bölgedeki televizyon kanallarına, ambulanslara dair hazırladığı kamu spotlarını göndererek farkındalık yaratılmasını istediği belirtildi.

Saldırı altında Cudi Mahallesi'nde bir binaya sığınan yaralı 27 kişiden 4 kişi ambulansın gelmemesi nedeniyle yaşamını yitirdi. Kalan 23 kişi için ise HDP'li vekillerin çalışma ve ısrarları sonucu ambulansların binaya gideceği haberi duyuruldu. Ancak hala aralarında ağır yaralıların da bulunduğu 23 yaralı ise bir bodrum katında bekleyişlerini sürdürüyor.

D'nın haberine göre hem sosyal medyada hem de AİHM tarafından yaralıların ambulansla hastaneye kaldırılması için başlatılan kampanyalara rağmen, sessizliğini korumayı sürdüren Sağlık Bakanlığı, kötü izlenimi giderebilmek için, aylar öncesinden hazırlanan ve zaten birçok televizyon kanalında verilen ambulans kamu spotlarının dolaşıma sokulmasını istedi.

Diyarbakır'da yayın yapan Söz, Can, TV21, Amed, Özgür Gün, Rehber, Diyar ve Jiyan Tv'ye "112 Medya Kampanyası" konulu üst yazıyla 2 kamu spotu gönderen Diyarbakır Valiliği İl Sağlık Müdürlüğü, "112 acil çağrı hattının gereksiz aranmasının önlenmesi ve trafikte ambulansın geçiş önceliğine özen gösterilmesi" konularında toplumsal farkındalığın arttırılması amacıyla medya kampanyası başlatıldığı ve bunların televizyonlarda yayınlanmasını istedi.

Kaynak: Birgun.net