ELÇİN YILDIRAL / @elcinyildiral

Şırnak’ın Cizre ilçesi Cudi Mahallesi’nde 23 Ocak’tan beri bodrum katında yardım bekleyen yaralıların bulunduğu bina ile 9 kişinin yanarak yaşamını yitirdiği binaya önceki akşam operasyon düzenlendi. İlçede iki büyük patlama sesinin duyulduğu belirtilirken, TRT ölü sayısını 60 olarak açıkladı. Gelen tepkiler üzerine kanal, daha sonra haberi yayından kaldırararak, ölü sayısını 30 'a indirdi. Şırnak Valiliği ise ölü sayısının 10 olduğunu belirtti. Ölü sayısı ve operasyon hakkında net bilgiler edinilemezken, Bölge’deki gönüllü sağlık emekçileri operasyonda kimyasal silah kullanılmış olmasından şüphelendiklerinin altını çizdi. HDP Milletvekili Faysal Sarıyıldız da cesetlerin yanmış olduğunu ve vücutlarında kurşun izlerinin bulunmadığı yönünde kendilerine bilgi verildiğini kaydetti. Sarıyıldız, "Binaların ikincisinde çoğu yaralı 62 insan olduğunu biliyorduk. Daha önce 9 kişi yakılarak katledilmişti. Bir çocuk kapıda infaz edilmişti. Dolayısıyla yaralı 52 kişi binadaydı. Belediyeye ait iki cenaze aracını mahalleye gönderdik. Polisler, cenaze aracını kullananlardan 30 cenaze torbası getirip geri gelmesini söylemişler. Bu cesetler 52 kişinin bulunduğu binadan mı çıktı bilmiyoruz” diye konuştu. Eczanelerden cenazeler için çok sayıda poşet istendiği bilgisini aldıklarını aktaran Sarıyıldız, Cizre Devlet Hastanesi çalışanlarının, başka bir bölüme aldıktan sonra hastaneye hem ölü hem yaralı getirildiğini öğrendiklerini söyledi.

Basına konuşmayın!
Cizre’deki yaralıları almak için gönüllü olan sağlık çalışanları BirGün’e, cenazelerin yanmış olduğu yönünde teyit edilmemiş bilgiler geldiğini aktardı. “Bu da operasyonda kimyasal silah kullandıkları kuşkusunu artırıyor” diyen sağlık çalışanları, hastane çalışanlarının basına konuşmamaları yönünde uyarıldıklarını belirtti.

‘Kurşun izi yok’
İHD Şırnak Şube Başkanı Emirhan Uysal da 4 cenazenin, Şırnak Devlet Hastanesi'ne getirildiğini belirterek, "Cenazelerin tamamı yakılmış. Kurşun izi yok" dedi.

Kaynak: Birgun.net