Şırnak'ın 14 Aralık 2015'ten bu yana abluka altında bulunan ilçesi Cizre'de top atışı altındaki bir evde mahsur kalan 9 kişinin yanarak yaşamını yitirdiği, 25 kişinin ise ağır yanıklarla binada beklediği iddia edildi.

Dün Özgür Gün TV yayınına katılan Cizre Halk Meclisi Eş Başkanı Mehmet Tunç, Cudi Mahallesi'nde aralarında yaralıların da bulunduğu 37 kişinin bir binanın birinci katında olduğunu duyurmuştu Tunç, saldırılardan dolayı evin üst katında yangın çıktığını ve yangının da devam ettiğini aktarmıştı. Cizre Belediyesi itfaiye ekiplerinin ise yangına müdahalede bulunmasının engellendiği ifade edilmişti.

Bu sabah verilen bilgilere göre binadaki yangında 9 kişi yaşamını yitirdi. 25 kişinin ise ağır yanıklarla halen binada beklediği bildirildi.

ANF'nin haberine göre yaşamını yitiren 9 kişiden 6'sının isimleri netleşti: Şervan Adıgüzel, Ercan Pişkin, Muhammet Özkül, Nizar Isırgan, Cengiz Sansak, Ramazan Çömlek.

Yaralılardan kimlik bilgilerine ulaşılanlar ise şöyle: Fidan Dadak, Fedek Çağdavul, Servet Çörek, Yasemin Çıkmaz, Serdar Özbek, Mehmet Atlan, H.A. (13 yaşında) E. Ç. (14 yaşında) ve Abdulkerim Oruç.

'nın geçtiği haberde ise şu bilgiler paylaşıldı: "Sokağa çıkma yasağının 14 Aralık’tan bu yana sürdüğü Cizre’nin Cudi Mahallesi’ndeki bir binada yangın çıktı. Yangında, ilk belirlemelere göre, 9 kişi hayatını kaybetti, 25 kişi de yaralandı."

HDP Grup Başkanvekili İdris Baluken ise, Twitter hesabından konuya dair şunları paylaştı:

Kaynak: Birgun.net