Cizre'de, bir evin bodrumunda ambulans bekleyen 24 yaralının bulunduğu binaya havan topu atıldı. Bacadan giren havan topu ikinci katta patladı. Aralarında 2 çocuğun bulunduğu 3 yaralının durumu ağırlaşıyor.

Cizre’de 4 gün önce bulundukları eve top mermisinin isabet etmesi sonucu yaralanan ve 4 gündür ambulans bekleyen 24 yaralı ve kan kaybından yaşamını yitiren 4 kişinin Cudi Mahallesi’nde bulundukları eve akşam saatlerinden bu yana saldırılar devam ettiği belirtildi. Dün eve hava topu isabet etti. Evin bacasından giren havan topu ikinci katta patlarken yaralıların kaldığı bodurumun bacasından patlamanın etkisiyle yayılan toz ve is bodrum katı nefes alınamaz hale getirdi.

ANF'nin haberine göre, Cizre Halk Meclisi Eşbaşkanı Mehmet Tunç, yaralılardan, Sultan Irmak(15), Veli Çiçek (13) ve Nusret Bayer’in sağlık durumunun kötüye gittiğini söyledi. Tunç, geç olmadan kamuoyunun artık harekete geçmesi gerektiğini ifade ederek, “Burada yaşanacakların sorumlusu Erdoğan’dır.İnsanım diyen herkes buraya akmalı. Buraya sessiz kalanlar da Erdoğan kadar suçlu olacaktır” dedi.

Telefonla ulaştılanHDP Şırnak Milletvekili Faysal Sarıyıldız ise dün belirttikleri gibi yaralıların ailelerinden kadınlarla buluşarak yaralılara ulaşmak için ilerleyen saatlerde mahalleye gideceklerini söyledi.

Dün yaralıların durumlarının kötüleşmesi üzerine HDP Şırnak Milletvekili Faysal Sarıyıldız, Şırnak Valisi ile görüşmüştü. Mahalleye belediyeye ait ambulansın girerek yaralıları alıp İpek yoluna gelecek 112 Acil servis ambulanslarına taşınması önerisini de reddeden Vali, saldırı altındaki mahalleden yaralıların yürüyerek çıkması yönünde açıklamada bulunmuş ve adeta yaralıların ölüm fermanını vermişti.


Kaynak: Birgun.net