Yaralılar hakkında bilgi veren HDP Şırnak Milletvekili Faysal Sarıyıldız, bir kişinin daha yaşamını yitirdiğini aktardı.

Cizre’de 23 yaralının 6 gündür ambulans beklediği Cudi Mahallesi’ndeki bodrumda yaralılardan biri daha hayatını kaybetti. Belediyeye ait ambulansların mahalleye girmeye çalıştığı her denemede evi ablukaya alan zırhlı araçlar tarafından mahalleye dönük ateş açılarak, çatışma yaşandığı süsü verildiği ve ambulansın eve yanaşmasının engellendiği belirtildi.

ANF'de yer alan habere göre, konuya ilişkin bilgi veren HDP Şırnak Milletvekili Faysal Sarıyıldız, ambulans ve sağlık personelinin sokağın başına emniyet yetkililerinin ve yöneticilerin bilgisi dahilinde gittiğini fakat her seferinde evi kuşatmaya alan zırhlı araçlardan mahalleye doğru ateş açılıp “çatışma yaşanıyor” süsü verildiğini söyledi. Ambulansın eve ulaşmasının engellendiğini belirten Sarıyıldız, sabah saatlerinde yaralıların bulunduğu bodrumdan bir kişinin kendisine attığı mesajı da aktardı. Sarıyıldız, “Gelen mesajda oradakiler ‘bizi teker teker öldürmeye çalışıyorlar. Bir arkadaşımız daha yaşamını yitirdi’ dediler” diye konuştu. Sarıyıldız, Cizre Belediyesi’ne ait ambulanslarının sabah saatlerinde Dörtyol mevkiinde beklediği sırada ise ambulansın yanından bulunan zırhlı araçlardan ateş açıldığını ve o an Kanal A, TRT, gibi yandaş basından bir çok basın mensubunun anında olay yerine getirilerek “Çatışmalar yaşanıyor ve ambulansların mahalleye girişi engelleniyor” şeklinde anonslar geçtiğini söyledi. Olay yerindeki personelle görüştüklerinde ise durumun bir çatışma değil yapay bir çatışma süsü verilmiş bir durum olduğunu öğrendiklerini kaydetti. Sarıyıldız, “Örneğin şu an ambulanslar belediyeye geldi ve silah sesleri kesildi. Ama her sokak başına gidişinde yapay bir çatışma süsü verilerek gidiş engelleniyor” diye konuştu.

Kaynak: Birgun.net