Cizre'nin Sur Mahallesi'nde dünden bu yana 21 kişinin yaşamını yitirdiği yaralıların mahsur kaldığı bodrumda, 1 yaralının daha hayatını kaybettiği belirtildi. Bodrumda yaşamını yitirenlerin sayısı 22'ye çıkarken, 23 yaralı ise hala ambulans bekliyor. HDP Şırnak Milletvekili Faysal Sarıyıldız, ailelerle binaya yürüdüklerini belirtti.

D'nın haberine göre, Cizre'nin Sur Mahallesi'nde bulunan bir binanın bodrum katına sığınan 45 yaralının bulunduğu binaya yapılan saldırılardan binanın üst katlarının yıkılmış ve bodrumda çıkan yangında yaralılardan 20'si yaşamını yitirmişti. Dün akşam saatlerinde de binadaki ağır yararlılardan kimliği öğrenilemeyen 1 kişi yaşamını yitirdi. Gece saatlerinde binadan son gelen bilgiye göre yaralılardan birisi daha yaşamını yitirirken, yaralılarla dün geceden bu yana ulaşılamıyor. Yaralı sayısının 22'ye çıktığı binada 23 yaralı ölümle burun buruna.Saat 19.00'da ambulansların yaralıları alması için mahalleye gitmesi bekleniyordu. Fakat ambulansların mahalleye gitmesinin beklendiği saatte bölge yoğun top atışlarına tutuldu ambulanslar ise mahalleye giriş yapmadı.

'Adım atılmazsa aileler ile birlikte mahalleye yürüyeceğiz'

HDP Şırnak Milletvekili Faysal Sarıyıldız, yaralıların içinde bulunduğu 3'üncü bodrumun Nusaybin Caddesi'ne çok yakın bir mesafede olduğunu ve bölgede iddia edildiği gibi çatışma gibi bir durumun da söz konusu olmadığını söyledi. Fakat diğer bodrumlarda olduğu gibi bölgeye ambulansların gidişinin yaratılan çatışma mizanseni ile engellenmeye çalışıldığını kaydeden Sarıyıldız, önümüzdeki saatlerde somut bir adım atılmaması durumunda yararlıların aileleri ile birlikte binaya doğru yürüyeceklerini söyledi.

'İki binbaşı çatışma mizanseninin talimatını veriyor'

Aldıkları duyumlara göre Af Örgütü'nden temsilcilerin de bölgede bulunduğunu ve yaralıların alınması için Şırnak Valiliği ile görüştüklerini belirten Sarıyıldız, bu girişime rağmen de sonuç alınamadığını söyledi. Yine aldıkları duyumlara göre yaralıların bulunduğu binalara operasyon düzenleyenlerin başında bulunan iki binbaşının ambulansların mahalleye girişini engellediğini öğrendiklerini aktaran Sarıyıldız , "Bu binbaşılar ambulansların yanaştığı sırada emrindeki askerlere 'çatışma süsü yaratın ambulansların girişini engelleyin' şeklinde talimat verdiği duyumlarını aldık. Bu binbaşılar kendilerinden öncekiler gibi insanlık suçundan yargılanacaklar" dedi.

'Yaralıların akıbetini derhal açıklayın'

Öte yandan Cudi Mahallesi'nde yaralıların bulunduğu bodrumlara yapılan operasyonda katledildiği belirtilen 27 kişiden cenazeleri teşhis edilen 2'sinin, 15 yaralı ve 9 kişinin bulunduğu birinci bodrumda olan yararlılar olmasının da birinci bodruma da operasyon yapıldığını ortaya çıkarttığına dikkat çeken Sarıyıldız, "Tüm dünyanın gözü önünde olan bir vahşet. Tüm ailelerin aklı yüreği oradaydı. Şimdi öyle anlaşılıyor ki oraya müdahale edilmiş. Orada 24 insan yaşıyordu. Bunların akıbetine dair derhal bir açıklama yapılması gerekiyor. Bunların gözaltında olduğuna dair herhangi bir bilgi yok. Çünkü aileler emniyeti aradığında gözaltında olmadıkları belirtiliyor" diye konuştu.

Son olarak yürüyüşü başlattıklarını Twitter'dan duyuran Sarıyıldız, polisi engellediğini belirtildi. Sarıyıldız, "cenaze ve yaralıları almak için 3.Vahşet Bodrumuna yürürken polis etrafımızı kuşatıp gaz bombaları ile saldırdı,engelledi." dedi.

Kaynak: Birgun.net