BARIŞ KOP

İstanbul 8 Mart Kadın Platformu, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü programını açıkladı. Kadınlar, 6 Mart günü saat 12.00’de Haydarpaşa Numune Hastanesi’nin önünde buluşup, Kadıköy İskele Meydanı’na yürüyecek. Platform adına açıklama yapan Fidan Atasevim, kadın cinayetleri, savaş, taciz, tecavüz ve erkek şiddetine karşı direnmeye devam edeceklerini belirtti, “Cinsiyetçi-kadın düşmanı politikalara sessiz kalmayacağız ve mücadeleyi büyüteceğiz” dedi.

‘Direnmeye devam’
Bugüne kadar tüm iktidarlara direndikleri gibi “Kadın-erkek eşit değildir” diyerek, muhafazakâr, baskıcı politikalarla hayatlarını biçimlendirmeye çalışan AKP iktidarına karşı da direndiklerinin altını çizen Atasevim, şöyle konuştu: “Irkçı, cinsiyetçi Diyanet’in fetvalarına sessiz kalmıyor, başkaldırıyoruz. Yaşadığımız bu topraklarda biz kadınlar boşanmak istediğimizde, bir erkeği reddettiğimizde, kendi hayatımıza karar vermek istediğimizde öldürülüyoruz, kimimiz hayatta kalabilmek için öldürmek zorunda kalıyor. Saldırıların artmasına rağmen kadınlar ölümü pahasına direnmeye devam ediyor.”

‘Savaşa karşı ses büyütüyoruz’
Atasevim, iktidarın yarattığı savaşa karşı kalıcı bir barışın inşa edilmesi için kadınlarla dayanışma içinde olduklarını vurguladı. Kadınlara dayatılan güvencesiz çalışmaya itiraz eden Atasevim, “Özel istihdam büroları, kiralık işçilikle köleliğin yasalaştırılmasına karşı direniyoruz. Bir yandan emeğimiz gasp edilirken, diğer yandan her gün yapılan yeni zamlarla yoksulluk artıyor. Kadınlar yoksullaşıyor, iş hayatından uzaklaştırılmaya çalışılıyor. Güvenceli iş, güvenli bir gelecek istiyoruz” diye konuştu.

***

KESK Adana Kadın Meclisi 8 Mart çağrısı yaptı. Şükran Yeşil, AKP ve Saray faşizminin halklara, kadınlara, emekçilere ve doğaya yönelik saldırılarını sürdürdüğünü söyledi. Adana’da kadınlar, 5 Mart saat 14:00’da Mimar Sinan Açık Hava Tiyatrosu önünde toplanarak, Uğur Mumcu Parkı’na yürüyecek ve 8 Mart mitingi düzenleyecek.

Kaynak: Birgun.net