Çiyager ismiyle tanınan ses sanatçısı Mehmet Karakuş’un aile içi şiddet nedeniyle boşandığı eşinin kardeşleri tarafından dövüldüğü ortaya çıktı.

Demokrat Haber'de yer alan habere göre Çiyager'in eski eşi Arife Avcı, “Çiyager HDP’liler tarafından değil, bana uyguladığı şiddet, tehdit ve attığı iftiralar nedeniyle kardeşlerim tarafından dövüldü. Olayı siyasileştirip prim yapmaya çalışıyor” dedi.

“OLAYIN SİYASİ GİBİ GÖSTERİLMESİ AHLAKSIZLIK”
AKP'ye yakınlığıyla bilinen Star gazetesi, Çiyager'in HDP’yi eleştirdiği için saldırıya uğradığını iddia etmişti. Çiyager'in darp edilmesiyle ilgili gerçek ortaya çıktı.

Şiddet uyguladığı gerekçesiyle 4 yıl önce Çiyager'den boşandığını belirten eski eşi Arife Avcı, Batman Haber Gazetesi'ne açıklamalarda bulundu.

Üç çocuk annesi Arife Avcı, eski eşiyle olan meselesinin siyasi alana çekilmesinin ahlaksızlık olduğunu söyledi.

Darp olayının siyasi yönünün olmadığını ifade eden Avcı, "Yıllardır bana olan tehditleri, zulmü, rahatsızlığı, maddi manevi baskısı yüzünden kardeşlerimin, ailemin onu uyarmasına rağmen bunu devam etmesi nedeniyle boşanmıştım. Yıllardır çocuklarım için sustum. Çalıştığım iş yerinde, kurumda saldırıya uğradım, beni darp etti ve bu darp raporum da var. Darptan önce de Cumhuriyet savcılığına suç duyurusunda ve korunma talebinde bulundum” şeklinde konuştu.

“ÇİYAGERİ DÖVENLER BENİM KARDEŞLERİM”

Çiyager’in darp olayını siyasileştirmeye çalışarak konuyu farklı bir mecraya çekmeye çalıştığını ifade eden Arife Avcı “Dayakla alakalı beni, amcamın oğlunu, babamı ve iki kardeşimi, vurdu diye gösteriyor, beni vuranlar işte PKK’lılar HDP’liler diye gösteriyor. Bizim bu meselemiz partilerle ilgili bir mesele değil. Darp her hangi bir parti adına, ya da siyasi bir taraf adına yapılmış bir şey değil. Yıllardır bana olan tehditleri, zulmü, rahatsızlığı, maddi manevi, baskısını artık öyle bir seviyeye getirdi ki ben saklayamaz duruma geldim. Benimle ilgili medya üzerinden kendi sosyal ağı üzerinden iftiralar atınca kardeşlerim duyup bana meseleyi sorunca onlara her şeyi anlattım. Onlar da Sason’dan gelip Diyarbakır’da Çiyageri tartakladılar. İki kardeşim daha sonra gözaltına alınıp tutuklandılar. Tutuklanmalarının sebebi de olayın siyasi olarak gösterilmesinden kaynaklanıyor. Ben günlerdir sosyal medya üzerinden yalan yanlış haber yapan ve bu olayı farklı yönlere çekmeye çalışan herkese söylüyorum. Farkında değilsiniz Çiyagerin oyunundasınız. O hayatı boyunca insanları hep kendi çıkarları için kullandı” dedi.

NE OLMUŞTU?
Çiyager ismiyle tanınan Mehmet Karakuş geçtiğimiz günlerde eşi ve HDP hakkında iddialarda bulunmuş ve akabinde bir grup tarafından saldırıya uğramıştı.

Çiyager saldırıyı yapanları tanıdığını söylemiş ve HDP’li olduklarını öne sürmüştü. Saldırı sonrasında iki kişi gözaltına alınmış ve çıkardıkları nöbetçi mahkemece, "kasten adam yaralamak" suçundan tutuklanarak cezaevine konulmuştu.

Kaynak: Birgun.net