3 çocuğa cinsel istismarda bulunduğu gerekçesiyle yargılanan Din Bilgisi öğretmeni hakkında 44 yıl hapis cezası istendi.

Ankara'da 3 çocuğa cinsel istismarda bulunduğu gerekçesiyle Din Bilgisi öğretmeni Mümin Yakup Akan'ın yargılandığı dava, Ankara 8. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görüldü. Duruşmaya sanık ve mağdurların yanı sıra avukatlar katıldı.

Sanık öğretmen alınan savunmasında hakkındaki suçlamayı reddederken, öğrenciler ile ilişkisinin "dostluk ilişkisi" olduğunu, o yüzden de "samimi mesajlar" attığını savundu.

Sanık Akan, ayrıca öğrencilerin ailelerine "maddi yardımda" bulunduğunu da savundu.

İddia makamı, verdiği mütalaasında aynı zamanda Okul Müdür Yardımcısı olan Akan'ın öğrencilere yönelik cinsel istismar suçunda bulunduğunun anlaşıldığını belirterek, sanığın 44 yıl hapis cezası ile cezalandırılmasını istedi. Savcılık, "hürriyeti yoksun bırakma" suçlamasından da sanığın beraat etmesini istedi.

Mahkeme heyeti ise, son savunmaların alınması için duruşmayı 5 Ekim tarihine erteledi.

Kadın Cinayetleri Durduracağız Platformu üyeleri de duruşma öncesi adliye önünde protesto eylemi gerçekleştirdi. Kadınlar eylemleri sırasında "Çocuk istismarına sessiz kalmıyoruz" dövizlerini taşıdı.

Platformun Ankara Temsilcisi Ayşen Kavas, "Tacize uğrayan 3 arkadaşımız için buradayız" dedi ve yaşananları hatırlattı. Kavas, tacizi gerçekleştiren öğretmenin daha önce başka bir çocuğa tacizde bulunarak Mamak'ta Rasim Özdenören Anadolu Lisesi sürüldüğünü anımsattı.

Kavas, Milli Eğitim Bakanlığı'nın bilgisi dahilinde olmasına rağmen okulun hiçbir işlem gerçekleştirmediği bu yüzden de öğretmenin tacizlerine devam ettiğini söyledi. Kavas, "Şuanda kendisi hala tutuksuz yargılanıyor. Evet, meslekte açığa alındı ancak maalesef Türkiye'de kadına bakış açısından en son hepimizin bildiği gibi bir AYM kararı çıkmıştı. 14 yaşın altındaki çocuklara cinsel herhangi bir şiddet, istismar sayılmayacak. Bu gibi kararlar oldukça, şort giyindiği için saldırıya maruz kaldıkça, mırıldanabilirsin denildikçe cinsel şiddet bitmeyecek" dedi.

Kavas, yapılanların ve davanın takipçisi olacaklarını söyledi. (D)

Kaynak: Birgun.net