Cinsel Dokunulmazlığa Karşı Suçlarda Hükümlü Olanlara Uygulanacak Tedavi ve Diğer Yükümlülükler Hakkında Yönetmelik Resmi Gazete’nin dünkü sayısında yayımlandı. Yönetmeliğe göre, cinsel suçlardan hüküm giyen bir kişi için cezaevinde bulunduğu veya koşullu serbest kaldığı sürede cinsel isteği azaltıcı tıbbi tedavi uygulanabilecek.

Bianet'in haberine göre, yargı kararıyla getirilecek yükümlülükler arasında “Tedavi amaçlı programlara katılmak, suçun mağdurunun oturduğu ve çalıştığı yerleşim bölgesinde ikamet etmekten yasaklanmak, mağdurun bulunduğu yerlere yaklaşmaktan yasaklanmak, çocuklarla bir arada olmayı gerektiren bir ortamda çalışmaktan yasaklanmak” da yer alıyor.

İnfaz hakimliği karar verecek

Tıbbi tedaviye karar verilmeden önce hükümlü, bulunduğu kurum tarafından sağlık kurulu raporu almak için ruh sağlığı ve hastalıkları uzmanı ile üroloji veya endokrinoloji ve metabolizma hastalıkları uzmanı hekimler bulunan Sağlık Bakanlığı hastanelerine sevk edilecek.

Bu raporda, kişi hakkında tıbbi tedaviye gerek olup olmadığı, gerek varsa hangi yöntemin uygulanacağı belirtilecek. Gelen rapor doğrultusunda tıbbi tedavi uygulanıp uygulanmayacağına infaz hâkimliği karar verecek.

Yönetmelik hükümleri suça sürüklenen çocuklar hakkında uygulanmayacak.

Kaynak: Birgun.net