Ankara’daki Keçiören Anadolu İmam Hatip Lisesi’nde Kuran dersi emekli öğretmeni S.A., 12 kız öğrenciye cinsel istismarda bulunduğu gerekçesiyle açılan davanın ilk duruşmasında, suçlamaları reddederek, “Ben diğer öğretmenlerden farklı olarak daha sevecen olabilirim” dedi. Mahkeme, sanığın tutuklanması talebini reddetti.

Hürriyet’ten Mesut Hasan Benli’nin haberine göre, Ankara 9. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülmeye başlayan davada mağdur kız öğrenciler, psikolog eşliğinde ifade verdi. Kapalı yapılan duruşmada mağdur kızların ifade verirken etki altında kalmaması için sanık dışarı çıkarıldı.

Duruşmaya katılan yedi kız öğrenci, sanıktan şikayetçi olduklarını belirtirken üç öğrenci ise şikayetinden vazgeçti. Duruşmada hazır bulunan iki veli, sanıktan şikayetçi olurken sekiz veli ise şikayetçi olmadığını açıkladı.

İstismara uğrayan öğrenciler ifadelerinde, S.A.’nın kız öğrencilere mesafesiz davrandığını, sarılarak öptüğünü ve masaj yaptırdığını söyledi.

TUTUKLAMA TALEBİ REDDEDİLDİ
Sanık S. A. ise savunmasında suçlamaları reddederek, “Ben diğer öğretmenlerden farklı olarak daha sevecen olabilirim. Mağdurlar ifadelerinde benden rahatsız olduklarını söyledilerse de bunun doğru olmadığı kanaatindeyim” diye konuştu.

Mahkeme, sanığın tutuklanması talebini oy çokluğuyla reddetti.

Kaynak: Birgun.net