SERBAY MANSUROĞLU
[email protected]
@serbaymansur

Aydın Nazilli Çaylı Ortaokulu’nda hademe olarak görev yapan 51 yaşındaki M.Ş. 6 kız öğrenciye tecavüz girişiminde bulundu. Öğrencilerden birinin durumu öğretmenine anlatması üzerine olay ortaya çıktı.

Nazilli merkeze 25 kilometre uzaklıktaki Derebaşı Mahallesi’ndeki Çaylı Ortaokulu’ndaki kız öğrencilerden biri geçen 4 Mart’ta öğretmenlerine hademe tarafından cinsel istismara maruz kaldığını anlattı. Öğretmen öğrencileri teker teker tespit edip birebir görüştü.

Öğretmenin durumu bildirdiği okul yönetimi komisyon oluşturup öğrencilerden şikayetlerini belirten birer dilekçe aldı. Okul yönetimi tutanaklarla birlikte konuyu Nazilli İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’ne bildirdi. Ancak okul müdürü ve mahalle muhtarı cinsel istismarın duyulmasını istemedi. Bu nedenle her iki isim konuyla ilgili savcılığa suç duyurusu yapılmamasını talep etti. Ancak okul müdür yardımcısı olan öğretmen bunun suç olduğunu belirterek savcılığa bildirimde bulundu. Cinsel istismarda bulunduğu tespit edilen hademe M.Ş. öğretmenin suç duyurusu üzerine aynı gün jandarma tarafından gözaltına alındı. Daha sonra mahkemeye sevkedilen okulun hademesi M.Ş. tutuklandı.

Muhtarın ısrarları üzerine ise bir süre sonra bazı aileler şikayetlerini geri çekti.

Öğretmene soruşturma

Mart ayının başında yaşanan bu gelişmelerin ardından suç duyurusunda bulunan aynı zamanda okul müdür yardımcısı olan öğretmen hakkında İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü skandal bir soruşturma başlattı.

Aydın Barosu Çocuk Hakları Komisyonu’nun verdiği bilgiye göre soruşturma sürerken öğretmen mevcut okuluna 45 kilometre uzaklıktaki başka bir okula görevlendirildi. Öğretmene gösterilen sürgün gerekçelerinden biri ‘öğrencileri yönlendirmek’ oldu.

İlk duruşma görülüyor

Cinsel istismar iddiasıyla tutuklanan hademe 51 yaşındaki evli ve bir çocuk babası M.Ş. ile ilgili davanın ilk duruşması bugün Nazilli 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülecek.

*****

Avukat Emel Şahin: Örtbas etmeye çalıştılar

Aydın Barosu Çocuk Hakları Komisyonu Üyesi Avukat Emel Şahin, “Bizim ısrarla olayın takipçisi olmamızın sebebi cinsel istismarın örtbas edilmek istenmesi. Okul müdürü ve ilçe milli eğitim müdürü elele verip muhtarın aynı zamanda akrabası olan hademeyi aklayacak bir formül üzerinde çalışırlarken öğretmenin durumu savcılığa bildirmesi sonrası bu gelişmeler yaşandı” dedi. Avukat Şahin, “Durum ortaya çıktıktan sonra hademeye ‘çocuklar okuldan çıkınca gel temizliğini yap’ demişler. Akıl alır gibi değil. Şu anda suç duyurusunda bulunan öğretmen hedef durumunda. İzmir sınırında bir noktaya görevlendirildi. Çocuklar okula gelmiyor. Ve köy olan mahallede çocuklar suçluymuş gibi davranılıyor. Çocuklar yalnız bırakıldı” ifadelerini kullandı. Avukat Şahin, ısrarla çocukları yalnız bırakmayacaklarını ve bugün çok sayıda avukatla duruşmaya katılacaklarını ifade etti.


Kaynak: Birgun.net