Antalya’da 14 yaşındaki kız çocuğuna cinsel istismarda bulunduğu suçlamasıyla 25 yıla kadar hapis cezasıyla yargılanan 21 yaşındaki sanık, mağdur çocukla evlenmek istediğini söylemesi ve ailenin de şikayetten vazgeçmesi üzerine tahliye edildi.

Sanık Ali B., savunmasında M.A.'nın yaşını 19 sandığını öne sürerek, "Cahillik yaptım. Kendisiyle evlenmek istiyorum" dedi. Sanığın avukatı da müvekkilinin mağdurun fiziki görünüşüne aldanarak rızaya dayalı bir ilişkiye girdiğini iddia etti.

M.A.’nın annesi de sanık hakkında şikayetten vazgeçtiklerini belirterek, "Kızımla sanık evlenmeye karar verdi. Birbirlerini seviyorlar" dedi. Bunun üzerine mahkeme heyeti, sanığın tutuksuz yargılanmak üzere tahliyesine karar verdi.

Rahmi Ofluoğlu Notu:
Haber içerik olarak yanıltıcı.. Sanığın bırakılmasında mağdurla evleneceğim demesi ve şikayetten vazgeçme etkili ancak hukuki serbest bırakılma nedeni kızın yaşında yanılma, suçun esaslı unsurlarında hataya düşme.
Sanığın müdafiyi savunmasında  mağdurenin dış görünüşü itibari ile büyük gösterdiğini ve müvekkilinin kızın yaşı konusunda yanıldığı savunmasını yapmıştır.

Kaynak: Birgun.net