HÜSEYİN ŞİMŞEK / [email protected]

Türkiye ve AB arasında imzalanan Geri Kabul Anlaşması cihatçı çetelerin iştahını kabarttı. Suriye’de çatışan ve AKP’ye yakınlığı ile bilinen cihatçı Sultan Murat Tugayları, Avrupa’da ve Türkiye’deki Suriyeli gençleri silahlı mücadeleye çağırdı. Tugay tarafından yapılan çağrıda, “Silahımız ve yemeğimiz var, gelin savaşalım” denildi.

Geri Kabul Anlaşması’nın ardından mültecilerin Türkiye’ye iadesi hız kazandı. İçişleri Bakanı Efkan Ala’nın açıkladığı, iade edilen mültecilerin Suriye sınırına yakın kamplara yerleştirilme planının ardından, cihatçı çeteler kirli planlara başladı.

1 Kasım seçimlerinde AKP’nin tek başına iktidar olmasının ardından Suriye’deki savaşta iktidarın kendilerine desteklerini hiç esirgemediğini belirterek, “AK Parti’yi tebrik ediyoruz. Seçimden büyük bir başarı ile çıktılar. Hamdolsun rabbime bugün büyük bir zaferdir. Büyük zaferden dolayı biz de çok sevindik” açıklamasını yapan Sultan Murat Tugayları, şimdi de Türkiye’deki Suriyeli mültecileri istiyor.

Üç cephede beş bin ‘asker’
Geri Kabul Anlaşması’nın ardından Suriye sınırına yakın kamplara yerleştirilmeye başlanan mültecilere çağrıda bulunan Sultan Murat Tugayları komutanı Ahmed Osman; IŞİD, YPG ve Beşar Esad yönetimine karşı üç cephede beş bin askerle savaştıklarını anlattı. Savaş sonrası Avrupa’ya sığınan ancak Türkiye’ye geri gönderilen mültecilerle doğrudan Türkiye’ye sığınan mültecilere seslenen Osman, “Gelin, silahımız da var, yemeğimiz de var, siz de kendi topraklarınız için savaşın” dedi.

İstanbul’da ‘askeri’ bir toplantıya katılmak için Türkiye’ye geldiğini ifade eden cihatçı çete komutanı Osman, kendilerine AKP iktidarı kadar kimsenin destek vermediğini ifade ederek ‘vefa göstermeyi’ de unutmadı: "Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a ve Başbakan Ahmet Davutoğlu’na teşekkür ediyorum."

***

Katliamcılarla ortak
​Sultan Murat Tugayı son olarak IŞİD’in elindeki Çobanbey sınır kapısını Aleviler ve Ermeniler başta olmak üzere birçok sivil grubu katleden Ahraruş Şam ve Feylak eş-Şam örgütleriyle ortaklaşa hareket ederek teslim aldı. Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu da katıldığı bir televizyon programında, bu grupları kastederek, “Özel kuvvetler bunları yönlendirebilir. İlave eğitimle bunları yönetebilecek kadrolar oluşturulabilir. Bizim ordumuzun girmesi yerine, kuzeybatı bölgesinden Özgür Suriye Ordusu, DAEŞ’e yönelik yerlere kaydırılabilir. İşin özü bu” demişti.

Kaynak: Birgun.net