HÜSEYİN ŞİMŞEK - [email protected]

Sosyal Doku Vakfı Başkanı Nurettin Yıldız’ın Edirne’de 9 Mayıs günü vereceği konferansa karşı kampanya başlatan Nar Kadın Dayanışma üyeleri, cihatçı yapılanmalar tarafından tehdit edildi.

“6 yaşındaki kız çocukları evlenebilir” sözlerini kullanan ve Edirne’de Ticaret ve Sanayi Odası’nın konferans salonunda konuşma yapmaya hazırlanan Yıldız’ın konuşmasının tepkiler üzerine konuşmayı iptal etmek zorunda kaldı. B unun üzerine tepkiye dönük kampanyayı başlatan Nar Kadın Dayanışması Edirne İslam Gençliği Başkanı Habil Mert'in ve örgütün hesabından tehdit edilemeye başlandı.

Resmi hesaptan “Konferansı için tüm kapılar kapansa da Edirne İslam Gençliği'nin kapıları sonuna kadar açıktır kendisine. Konferansı engelleme girişiminde bulunan kemalist yobazlar şunu kafalarına soksun bu konferans hocamız kendisi istemedikçe engellenemez. Engelleyecek olan karşısında bizi bulur. Tüm Müslümanları "kadın dayanışması" adı altındaki bu İslam karşıtı girişime karşı Nurettin Yıldız hocamızın konferansına katılmaya davet ediyoruz” ifadelerini kullandı.

BAŞKAN EL-KAİDECİ

Nar Kadın Dayanışması’nın iptal ettirdiği konferansı başka bir salonda gerçekleştireceklerini öne süren Mert, kişisel hesabından da tehditlerini sürdürdü. Daha önce El-Kaide’nin Suriye kolu El-Nusra’nın öldürülen komutanı Şeyh Ebu Firas’ın fotoğrafını paylaşan ve “Bir şehid düştü toprağa” ifadelerini kullanan, ayrıca cihatçı yapılanmalar ve faaliyetlerle ilgili “Cihad Hendek savaşında kaybolmadı!” diyen Mert, Nar Kadın Dayanışması’nı hedef göstererek, “Bak sen şerefsizlere yine cami duvarına bacak kaldırıyorlar” şeklinde ifadeler kullandı.

HEDEF GÖSTERDİ TEHDİT ETTİ

Mert, tehditlerini, “Bir avuç laik kokana yırtınarak emir buyurmuşlar Nurettin Yıldız'ı istemiyoruz diye. Hocamız başımızın üstünde konferans verecektir, gücü yeten engellesin! Edirne gavurların değil Müslümanlarındır! Hocamız kabul ederse her gün Edirne İslam Gençliği Konferans salonunda seminer konferans verebilir. Bir avuç soytarıya pabuç bırakıp sözleşmeyi fesheden Edirne Ticaret ve Sanayi Odası yönetimini de tarih affetmeyecektir! Biz zaten affetmeyeceğiz! Laik müşriklere gelince, hodri meydan. Bu embesil çaçaronlara meydanı bırakan şerefsizdir! Küfrün önde gelenleri göreceğiz. Demokrat olmak zorunda değiliz” şeklinde sürdürdü.

Kaynak: Birgun.net