HÜSEYİN ŞİMŞEK [email protected]

El Kaide’nin Suriye kolu El Nusra, bir mesajlaşma programında Türkiye'deki üyeleri için kurduğu konuşma grubu üzerinden yüzlerce üyesinden yardım topluyor. Suriye iç savaşında AKP’nin “ılımlı muhalif”leri arasında bulunan ve birçok katliama imza atan El Nusra, kurduğu Jabhat al Nusra Yayın (JN Yayın) mesaj grubu üzerinden Türkiye'deki üyelerine katliamlara ilişkin yayınlar yapıyor. Son olarak Hama-Humus arasındaki Alevi köyü Ez-Zara'da sivilleri katleden El Nusra üyeleri, bu mesaj grubu üzerinden verdiği haberler ve talep ettikleri ile Türkiye’de ne kadar rahat hareket ettiklerini ortaya koyuyor.

“Kanasçı kardeşimizin maddi sıkıntısı var”
Ez-Zara'daki katliamdan önce keskin nişancı tüfeği kullanan militanları için gece ve gündüz görüş özelliği bulunan dürbün isteyen El Nusra’nın Türkiye üyeleri, bu isteklerini, “Akhi’ler ve uhti’ler, cephede kanasçı kardeşimizin, gece ve gündüz termal kameraya ihtiyacı var ve almak için maddi sıkıntısı var. Sizlerden ve bizlerden yardım istiyor. Üstümüze düşeni yapalım, cihat edemiyorsak bari malımızla cihat edelim” şeklinde ifade etti.



"JN Yayın" grubundan yüzlerce üyeye atılan mesajlar arasında Suriye’deki savaştan anlık gelişmeler, cephelerden ses kayıtları ve diğer Ortadoğu ülkelerindeki çatışmalara ilişkin gelişmeler de yer aldı.

Bankalarda hesapları var
El Nusra'nın Türkiye'deki destekçileri ve üyelerinden istenenler dürbünle de sınırlı kalmadı. Gruptan atılan mesajlarda Türkiye’deki bankalara ait hesap numaraları verilerek buralara para yatırılması istendi. Bu paraların ise militanlarına ve militanlarının yakınlarına verileceği ifade edildi. Kitap kampanyaları da yapan grup, kendilerine grup yöneticisine mesaj atılarak ulaşılabileceğini de bildirdi. El Kaide ve El Nusra’nın Arapça yayınlanan açıklamalarının Türkçeye tercüme edilerek yayınlandığı grupta, Ez-Zara’daki Alevi katliamı ile birlikte, Suriye’de birçok sıcak çatışma ve katliam fotoğrafları da paylaşıldı.

Kaynak: Birgun.net