IŞİD’in yayınladığı infaz videolarıyla ‘ün kazanan’ Cihatçı John’un, örgüte katılmak için İngiltere’den ayrılmadan önce kardeşine “Benim gibi olma” dediği ortaya çıktı.

Emwazi’nin 22 yaşındaki erkek kardeşi Ömer Emwazi’nin, ağabeyinin öldürüldüğü kasım ayından önce verdiği bir röportajda, 'Cihatçı John' ile İngiliz gizli servisleri arasında 2009’dan 2012’ye dek yaşanan kovalamacayı anlattı.

'ABİM KUVEYT'E DÖNMEK İSTEDİ AMA İSTİHBARAT TARAFINDAN DURDURULDU'

Ağabeyinin ‘şikayet eden türde birisi’ olmadığını söyleyen Ömer Emwazi, şunları söyledi: “Ama bana, ‘Benim gibi olma’ demişti. Her zaman ‘Diğer insanların hatalarından ders al’ derdi. Basitçe bana, ‘Halime bak. Evlenemiyorum. Doğru dürüst bir iş bulamıyorum. Seyahat edemiyorum, hiçbir yere gidemiyorum’ dedi.”

Ömer Emwazi ayrıca, ‘Cihatçı John’un İngiltere’den Kuveyt’e dönmek için bir dizi girişimde bulunduğunu, ancak her defasında istihbarat yetkilileri tarafından durdurulduğunu da söyledi.

Irak kökenli bir ailenin oğlu olarak Kuveyt'te doğan Emwazi, Kuveyt'ten vatandaşlık alamamaları üzerine 1993'te ailesiyle birlikte İngiltere'ye gitmişti. Bilgisayar programcısı ve 27 yaşındaki Emvazi, ilk kez Ağustos 2014'te Foley'in infaz videosunda ortaya çıkmıştı. Bu ilk video 'ABD'ye mesaj' adını taşıyordu. Emvazi, bundan 2 hafta sonra da Sotloff'un infaz videosuyla gündeme gelmiş, 16 Kasım'da da Kassig'i öldürmüştü.

Emwazi, kasım ayında içinde bulunduğu aracın insansız hava araçları tarafından vurulmasıyla öldürülmüştü, IŞİD 'Cihatçı John'un öldürüldüğünü İngilizce yayın yapan Dabıq isimli dergisinde doğrulaşmıştı.(Sputnik)

Kaynak: Birgun.net