Olayda molozların altında kalan bir simitçi hayatını kaybederken, molozların isabet ettiği bir taksinin şoförü Veysel Bulut ise ağır yaralandı. Sokak içerisindeki ev ve iş yerlerinde maddi hasar meydana geldi.

Bir kişi ağır yaralandı

Patlama saat 07.00 sıralarında Beyoğlu Cihangir Defterdar Yokuşu Sokak'ta Safir Apartma'nının en üst katında meydana geldi. Dairede meydana gelen patlama nedeniyle binadan kopan moloz parçaları bir taksinin üzerine düştü. O sırada aracının içerisinde bekleyen taksi şoförü Veysel Bulut ağır yaralandı. Veysel Bulut, olay yerine gelen ambulansla Şişli Hamidiye Etfal Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı. Patlamanın ardından olay yerinde inceleme yapan ekipler molozların altında kalan bir simitçinin de cansız bedenine ulaştı.

İGDAŞ'tan Cihangir'deki patlamayla ilgili açıklama

İGDAŞ Cihangir'deki patlamayla ilgili yazılı bir açıklama yaptı. İGDAŞ'tan yapılan yazılı açıklamada, "Bugün sabah 06.55 sularında Beyoğlu Firuzağa Mahallesi Defterdar Yokuşu Sok. No: 55 adresinde bir patlama meydana gelmiştir. Patlamanın etkisiyle etrafa saçılan molozlar nedeniyle 1 kişinin hayatını kaybettiği, 1 kişinin de yaralandığı ifade edilmiştir.

İGDAŞ ekiplerinin olay yerinde yaptıkları ilk incelemede; İGDAŞ'ın bilgisi ve kontrolü dışında doğalgaz tesisatına müdahale edilerek, mutfakta bulunan ocak yerinin değiştirildiği ve ocağa bağlı olan esnek bağlantı hortumunun bakımsızlık nedeniyle yıprandığı ve deforme olarak delindiği tespit edilmiştir. Söz konusu adreste meydana gelen olayın kesin nedeni, yapılacak adli soruşturma sonucunda netlik kazanacaktır. Hayatını kaybeden vatandaşımıza Allah'tan rahmet, ailesine sabır ve başsağlığı, yaralanan vatandaşımıza da acil şifalar diliyoruz. Saygılarımızla" denildi. ()

Kaynak: Birgun.net