Cihangir’de dünyaca ünlü müzik grubu Radiohead için düzenlenen etkinlikte “Ramazan ayında alkol tüketiliyor” gerekçesiyle saldırıya uğrayan Cihangir’deki ‘Velvet Indiegrounds’ isimli plak dükkanı, mal sahibinin isteği üzerine boşaltıldı.

Dün gece yaşanan olayda çok sayıda kişi darp edilmiş, bir kişi de başına aldığı darbelerden ötürü yaralanmıştı. Saldırganlardan biri “Sizi içeride yakarız” diye etkinliğe katılanları tehdit etmişti. Bir saldırgan da “Kapat burayı kapat. Ramazanda utanmıyor musunuz lan! Seni öldürürüm!”diye ölüm tehdidinde bulunmuştu.

Konuyla ilgili açıklama yapan Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan ise, olayın görüntülenmiş olmasının ‘barışa suikast’ olduğunu söyleyerek, suçluyu baskına uğrayan mekanda aramıştı.

Radiohead ise saldırıya uğrayanların yanında olduklarını belirterek, “Bu tür olayların çok eskilerde kalmasını umut ediyoruz“ diye bir açıklama yayınlamıştı.

Dükkan sahibi gözyaşları içinde sokaktan ayrıldı

Saldırının ardından mal sahibinin isteği üzerine dükkan tahliye edildi. Bir yıldan beri işlettiği plakçıyı bu sabah kapatan Seogu Lee, gözyaşları içinde dükkanının önünden ayrıldı.

Dükkan sahibi: Tahliye edilmesini istedik

Dükkanın sahibi olduğunu söyleyen Haydar Tekin ise “Akşam bazı olaylar olmuş. Biz de dükkanın tahliye edilmesini istedik” dedi. Polisin olayla ilgili yürüttüğü soruşturma kapsamında henüz kimsenin gözaltına alınmadığı öğrenildi. (Diken)

Kaynak: Birgun.net