Dün gece Cihangir'de Velvet Underground Records adlı mekanda düzenlenen Radiohead etkinliğine gerici bir grup, 'Ramazan'da içki içemezsiniz' diyerek saldırdı. Saldırı sırasında etkinliğe katılan bir kişi kafasına şişe isabet etmesiyle yaralandı.

Olay büyük tepki çekerken, sosyal medyada #Cumartesi21deCihangirdeyiz hashtagi altında bu akşam saat 21.00'da Cihangir'de toplanma çağrıları yapıldı.

İleri'den Begüm Özpınar'a konuşan etkinlik katılımcıları da, Cihangir'de bu akşamki protestoya katılacaklarını belirterek, "Gezi'den sonra ilk defa bir eyleme katılacağız" dediler. ​

KÜFREDEREK SALDIRDILAR
Saldırıya uğrayan yurttaşlar, emniyet müdürlüğüne giderek saldırganlar hakkında şikayetçi oldu.

İfadelerinde kesinlikle uzlaşmak istemediklerini ve şikayetçi olduklarını belirten yurttaşlardan biri olayı şu şekilde anlattı:

"Firüzağa Mah. Bostan Başı Cad. No:3 de bulunan Velvet İndie Ground isimli mekana bir müzik albürnü tanıtımı için gittik. Mekan önünde bulunduğum sırada kalabalık bir grup mekanın önüne geldi. Grubun içerisinden ismini bilmediğim beyaz gömlekli erkek bir şahıs bağırarak içeri girdi. Bu sırada grup içerisinde ismini ve eşkalini hatırlamadığım bir şahıs bizlere karşı 'sizi s.. sizi içeride yakarız burayı sıkıyorsa bir daha gelin buraya' gibi kelimeler kullandı. Bu sırada arkamda bulunan grup içerisinden eşkalini ve ismini bilmediğim bir şahıs bana şişe olduğunu düşündüğüm bir obje salladı ancak bana değmedi. Daha sonra arkadaşımın yaralandığını gördüm.112'yi arayarak ambulans çağırdım. Gelen ambulans ile birikte hastaneye gittim."

Gericiler Firuzağa'da sopalarla kafe bastı

Gerici saldırı sonrası dünyaca ünlü grup Radiohead açıklama yaptı

Kaynak: Birgun.net