15 Temmuz darbe girişiminden sonra çok sayıda muvazzaf askerin gözaltına alındığı, Hava Kuvvetleri Komutanlığı'nda başta F16'lar olmak üzere savaş uçaklarının pilotaj eğitiminin yapıldığı tek üs olan İzmir'in Çiğli ilçesindeki 2. Ana Jet Üs Komutanlığı'nda eğitimler tekrar başladı. Yeni atamaların yapıldığı 2. Ana Jet Üs Komutanlığında hazırlıkların tamamlanmasının ardından pilot adayları, uçaklarla peş peşe havalandı, eğitimlere kaldığı yerden devam edildi.

Hava Kuvvetleri'ne pilot yetiştiren tek üs

CNN Türk'te yer alan habere göre, Hava Harp Okulu'nu bitirdikten sonra teğmenliğe ilk adımı atan pilot adayları, bu üssün envanterindeki SF-260D uçaklarıyla, Başlangıç Uçuş Eğitimi, KT-1T uçaklarında Temel Jet Eğitimi ve T38A jet uçaklarında ise Tekamül Jet Eğitimi'ne tabi tutuluyor. Ayrıca hava üssünde, belli zaman periyotlarında CASA tipi uçaklarla da eğitim yapılıyor. Buradaki eğitimleri tamamlayan pilot adayı teğmenler, başarı durumlarına ve yeteneklerine göre, başta Hava Kuvvetleri Komutanlığı olmak üzere Türk Silahlı Kuvvetleri envanterindeki çeşitli uçak ile helikopterlerde görev almak üzere atanıyor.

Üs kapatılmış, subaylar gözaltına alınmıştı

Üste görevli çok sayıda muvazzaf asker girişimin ardından gözaltına alınmıştı. Bu süreçte hava üssünde pilot eğitimlerine ara verilmiş, uçakların kalkış ve inişlerine de izini verilmemişti.

Kaynak: Birgun.net