İstanbul Kadıköy Bağdat Caddesi’nde Mehmet Emin Kaya’ya 11 Temmuz 2015 tarihinde otomobiliyle çarparak ölümüne neden olan ve 87 gün sonra teslim olan sürücü Murathan Öztürk’ün kaza anında "alkolsüz" olduğu yönündeki iki rapor da sahte çıktı.

Habertürk'ün haberine göre, raporların verildiği özel hastanede görevli biyokimya uzmanı Okşan Güner, imzasının taklit edildiğini belirterek, “Raporun verildiği tarihte yıllık izindeydim. Hastanede değildim. Birileri benim kaşemi kullanmış ve imzamı taklit ederek sahte rapor düzenlemişler” dedi. Dava dosyasına gelen Adli Tıp Kurumu raporunda ise kazada sürücü Öztürk’ün asli kusurlu, çiçekçi Mehmet’in ise kusursuz olduğu belirtildi.

‘HASTANEDE BU TETKİKLER YAPILAMAZ’
Güner, “Alkol ve uyuşturucu testi yapıldığına dair iki ayrı rapor düzenlenmiş. Bizim hastanenin laboratuvarı bu testleri yapmaya uygun değil. Bu raporlar hastanenin herhangi bir bilgisayarında sahte olarak düzenlenmiş. Altına ben düzenlemişim gibi imza atmışlar. Olayı öğrenince yanımda çalışan Özlem Erkan’a olayı sordum. ‘Beni sıkıştırdılar. Ben de bu şekilde rapor düzenlemek zorunda kaldım’ dedi” şeklinde konuştu.

Öte yandan sahte olduğu ortaya çıkan iki raporun düzenlendiği özel hastaneden yapılan açıklamada “Hastanemiz tarafından soruşturma yapılarak ilgili kişiler hakkında savcılığa suç duyurusunda bulunulmuştur” denildi.

ADLİ TIP KURUMU TAM KUSUR VERDİ
Dosyayı inceleyen Adli Tıp Kurumu Trafik İhtisas Dairesi’nce hazırlanan raporda da kazada sürücü Murathan Öztürk’ü kavşağa yaklaşmadan önce süratini azaltmadığı, kontrolsüz şekilde şerit değiştirmek isterken direksiyon hâkimiyetini kaybettiği anlatıldı.

Sürücü Murathan Öztürk’ün dikkatsiz ve özensiz davranması nedeniyle asli kusurlu olduğu bildirilen raporda ölen Mehmet Emin Kaya’nın kaldırım üzerinde bulunduğu için kusursuz olduğu ifade edildi.

Kaynak: Birgun.net