ABD'nin istihbarat örgütü CIA'in direktörü John Brennan, IŞİD'in Libya'daki varlığının Avrupa'ya tehdit olduğunu söyledi, örgütün dünya genelindeki savaşçı sayısının El Kaide'nin en güçlü döneminden fazla olduğunu ve dünya çapında bir saldırı planlayabileceğini belirtti. Brennan, "Suriye rejiminin Rusya sayesinde geçen yıla göre daha güçlü olduğunu" da ekledi.

T24'te yer alan habere göre; ABD Senatosu'nun İstihbarat Komitesi'ni bilgilendiren Brennan, IŞİD'in Libya'yı operasyon merkezi olarak kullanmaya giderek daha fazla ağırlık vermesinden endişe duyduklarını belirtti. Brennan, IŞİD'in Libya'da 5 bin - 8 bin arası savaşçısı olduğunu tahmin ettiklerini söyledi.

Buna karşın, Brennan'ın sunduğu CIA raporuna göre örgütün Irak'taki üye sayısı 19 binden 18 bine ve Suriye'deki savaşçı sayısı 25 binden 22 bine indi.

Brennan, örgütün Libya'da güçlenmesinin Avrupa'da düzenlenecek saldırıları artırması bakımından bilhassa kaygılandırıcı olduğunu vurguladı. CIA direktörü, Avrupa ülkelerinin terörle mücadele konusunda yakın dönemde ilerleme kaydettiğini fakat istihbarat paylaşımında zayıf kaldıklarını söyledi.

Kaynak: Birgun.net