CHP Lüleburgaz İlçe Başkanlığı, üzerinde sadece Anayasa'nın 2. maddesinin bulunduğu pankart astı. Polis bu pankarta tutanak tutarak idari para cezası kesti.

Cumhuriyet'te yer alan habere göre, Tekirdağ'ın Lüleburgaz ilçesinde CHP'lilerin üst geçide astığı ve Anayasa'nın 2. maddesini içeren ‘Türkiye Cumhuriyeti Demokratik, Laik ve Sosyal Hukuk Devletidir' yazılı pankarta polis tarafından tutanak tutularak idari para cezası kesildi. CHP'liler bu duruma itiraz ederken, aynı pankartla birlikte ‘Türkiye Laiktir, Laik Kalacak' yazılı pankarta da ceza geldi.

Bu da oldu: Anayasa'nın ikinci maddesine polisten tutanaklı para cezası https://t.co/FgH92K1cacpic.twitter.com/8QPxfPn2cn

— cumhuriyet.com.tr (@cumhuriyetgzt) 11 Mayıs 2016

Polis toplamda iki pankart için 219 TL cezaya hükmetti. CHP Lüleburgaz İlçe Başkanı Özgür Kaya bir açıklama yaptı. Kaya, açıklamasında şunları söyledi: "14 yıldır türlü tuzaklarla ve türlü oyunlarla iktidarı ele geçiren parti, artık gerçek niyetini ortaya koymuştur. Meclis Başkanı İsmail Kahraman'ın yaptığı açıklamalardan sonra şehrimizde çeşitli yerlerde astığımız 'Türkiye laiktir laik kalacak' ve sadece Anayasa'nın 2. maddesini yazdığımız pankartlar için kesilen 219 lira ceza kaymakamın görevlendirdiği polisler tarafından tebliğ edilmiştir. Polis, Anayasa'nın 2. maddesini yazan pankarta ceza kesme yetkisini kimlerden almaktadır? Kaymakamlık, sadece Anayasa'nın 2. maddesini hatırlatan pankartla ilgili soruşturma ve kovuşturma yetkisini kimden ya da nereden almaktadır?"

Kaynak: Birgun.net