SEBAHAT KARAKOYUN [email protected]

Tekirdağ’da 15 Temmuz darbe girişiminin ardından sosyal medya aracılığıyla yaptıkları Erdoğan’la ilgili paylaşımları nedeniyle “terör örgütü propagandası yaptıkları” iddiasıyla tutuklanan CHP üyeleri 50 gündür cezaevinde.

Tekirdağ Saray’da CHP üyeleri Yavuz Candan, Serhat Büyüktaş ve Fırat Sertaç Tozlu, 15 Temmuz darbe girişimi sürecinde terör örgütü propagandası yaptıkları iddiasıyla tutuklandı. Tekirdağ 2 No’lu T Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu’nda, tutuklu CHP üyeleri ile görüşen Candan Yüceer, “Bu insanlar darbeci değil, FETÖ veya herhangi bir terör örgütü ile hiçbir ilgileri yok, işinde gücünde, ekmeğinde, öğrenci insanlar. Birilerinin hoşuna gitmeyen bir paylaşımda bulundukları için, onlara muhalif olan kişilerin şikayetiyle tutuklandılar” dedi.

Cadı avı

Hükümetin 15 Temmuz darbe girişimini fırsat bilerek “yaygın bir sindirme ve baskı ortamı yarattığına” dikkati çeken Yüceer, “Terör örgütü üyesi olup olmadığına bakılmaksızın bütün muhaliflere yönelik cadı avı başlatmıştır. CHP üyelerini, iktidara muhalefet edenleri tek tek tutukluyorlar. Amaç FETÖ’yü bahane ederek bütün muhalifleri suskunluğa mahkum etmektedir” diye konuştu.

Korku iklimi

Candan Yüceer, “devlet terörü uygulanarak bir korku iklimi yaratıldığını” ifade ederek, yaşananların adaletle, vicdanla, hukukla ilişkisi olmadığını, suçlu- suçsuz herkesin aynı sepete doldurulduğunu belirtti.

Gerekçe; “sosyal medya paylaşımları”

Yüceer, görüştüğü tutuklu gençlerin ifadelerini şöyle aktardı:

Yavuz Candan: “24 yaşındayım; ailemin tek çocuğuyum. 23 Temmuz’da tutuklandım, 48 gündür tutukluyum. 16 kişilik koğuşta 22 kişi kalıyoruz. Atatürkçüyüm. Sosyal medya üzerinden Atatürk’ü öven bir paylaşım yaptığımdan dolayı terör örgütü propagandası yaptığım iddiasıyla tutuklandım. Saray çok küçük bir yer benim ve ailemin ne olduğunu herkes bilir. Ailece CHP üyesiyiz. Annem sosyal medya üzerinden paylaşım yapmamam için uyarmıştı ancak ben ‘Devlet benim Facebook’uma mı kaldı’ demiştim. Yanılmışım.”

Serhat Büyüktaş: “36 yaşında, fabrika işçisiyim. 17 Temmuz’da bir arkadaşımın paylaştığı gönderiyi, sosyal medya hesabımdan paylaştım. 6 gün sonra terör örgütü propagandası yapmak iddiasıyla tutuklandım. Burada olmamdan dolayı ailem çok sıkıntı yaşıyor. Eğer gerçekten suçlu olsaydım, burada olmak zor gelmezdi. CHP üyesiyim ve muhalifim, mevcut yönetimi eleştiriyorum. Herhangi bir terör örgütüyle FETÖ ile uzaktan yakından hiçbir alakam yok. Bana atfedilen bu suç çok ağrıma gidiyor. Bütün katiller, hırsızlar, gaspçılar serbest kaldı, biz buradayız.”

Fırat Sertaç Tozlu: “Fabrikada işçiyim. Eşim de çalışmıyor. Biri 7 yaşında otizm hastası, 3 çocuğum var. 15 Temmuz’da sosyal medya üzerinden yaptığım bir paylaşımdan 5 gün sonra terör örgütü propagandası yapmak iddiasıyla tutuklandım. Ailemi çok özlüyorum. İlk kez çocuklarımla geçen hafta görüştüm. CHP üyesiyim. Sadece muhalif olduğum için tutuklandığımı düşünüyorum. Suçsuz yere yatmaktan çok üzüntü duyuyorum. Gözaltına alındığımda hakaret ve şiddete uğradım. Muayeneye bana şiddet uygulayan polisle girdiğimiz için doktora söyleyemedim.”

Kaynak: Birgun.net