HABER MERKEZİ

AKP, Ankara’da ‘Atanmış Genel Başkanı’nın seçerken, CHP PM, üyeleri Antalya’da kampta dokunulmazlıkların kaldırılmasını tartışıyor.

Aralarında Eren Erdem, İlhan Cihaner, Fikri Sağlar ve Sezgin Tanrıkulu’nun olduğu vekiller, ‘dokunulmazlıkların kaldırılması konusunun’ derhal Anayasa Magkemesi’ne (AYM) götürülmek zorunda olduğunu belirtiyor.

CHP’liler, “Bir tutumun dayatılması mümkün değildir, bir Parti Meclisi var. Konunun AYM’ye taşınması için PM’de oylama yapılmak zorunda” diyor. Vekillerinin büyük tedirginlikleri arasında ise partinin bir tek adam kurumuna dönüşmesi bulunuyor.



Dokunulmazlıkların kaldırılması konusunda sonuna kadar mücadele etmiş CHP’li vekiller bu konuda şunları söylüyor: “Başından beri karşı çıktığımız ‘tek adam’ dayatmasını kendi partimizde görmek endişe verici, boyun eğecek değiliz. Kulis bilgileri arasında önemli satırlar da dikkat çekici: “Değil bölgeden oy isteyecek durumumuz. Oraya gidecek yüzümüz dahi yok.”

CHP’de başta hakkında 3 fezleke olan Eren Erdem olmak üzere milletvekillerinin büyük çoğunluğu ‘dokunulmazlıkların kaldırılmasına karşı çıkmıştı. Şimdi bu vekillerden bazıları konunun AYM’ye taşınmasını ve bunun için PM’de oy kullanılmasını istiyor.

Kaynak: Birgun.net