CHP Burdur Milletvekili Mehmet Göker, İstanbul Vezneciler'deki bombalı saldırıda hayatını kaybeden polisler için düzenlenen cenaze töreninde CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun önüne kurşun atılmasını protesto için partisinin il başkanlığında basın toplantısı düzenledi.

Cumhuriyet'te yer alan habere göre; İl Başkanı Barış Ayten ve Merkez İlçe Başkanı Sıdıka Oğuzkan'ın da katıldığı toplantıda konuşarak Genel Başkan Kılıçdaroğlu'nun ayağının dibine mafyavari bir yöntemle kurşun bırakıldığını söyleyen Mehmet Göker, "Bu yapılanlar aslında ülke tarihinde görmeye alışık olmadığımız saldırılardır. Şehitlerimize son görevin yapıldığı ibadet mekanlarında yapılan bu saygısızlığın değil İslam'da hiçbir dinde yeri yoktur ve olamaz da. Hem Müslüman geçineceksin hem de bir vatan evladını şehitlik mertebesine uğurladığımız bir törende Türkiye'nin ana muhalefet partisi genel başkanına kurşunla eylem yapacaksın. Bunun ahlakla, insanlıkla hiçbir ilgisi yoktur" dedi.

Mehmet Göker, şöyle devam etti:
"Dün Genel Başkanımız sayın Kemal Kılıçdaroğlu şehit cenazesine katılmak için İstanbul'a gitmiş ve bir grup AKP'li provokatör tarafından protesto adı altında darp edilmeye çalışılmıştır. Bu sırada bir provokatörün sayın Genel Başkanımıza attığı tabanca fişeği malumunuz gündeme oturdu. Ben şunu söylemek isterim, bizler insanlık için devrime inanmış, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün 'Geldikleri gibi giderler' sözünü canımız, malımız pahasına yerde koymamış, Çanakkale Savaşı'nda metrekareye 6 bin mermi atmış bir neslin devamıyız. Bize atacakları şu bir mermi ile bizi ne korkutup yolumuzdan alıkoyar ne de devrim ve laik Türkiye Cumhuriyeti'ne olan inancımızdan vazgeçirebilirler. Ülkede kan dökülmesini isteyen ve kan ile siyasetini besleyenler dün açıkça belli olmuştur. Merhum Genel Başkanımız Bülent Ecevit'in dediği gibi 'Göğsümüzü düşmanın mermisine siper eder ama ülkemizi faşistlere teslim etmeyiz. Biz bu ülkeyi kurarken 7 düvelin topuyla tüfeğiyle mücadele ettik. Kurtarırken birkaç aymazın kurşunundan korkacak değiliz."

CHP'li Göker, "Son olarak üyesi ve milletvekili bulunduğum Cumhuriyet Halk Partisi ile terörü yan yana getirmeye çalışanların namussuz, şerefsiz ve haysiyetsiz olduklarını biliyorum. Ve burada söylüyorum, tarihin hiçbir döneminde Cumhuriyet Halk Partisi terörle yan yana olmamıştır, olmaz da. Cumhuriyet Halk Partisi bu ülkenin üzerinde yaşanılan bu toprakların kurucu partisidir. Partimizin üyesinden genel başkanına kadar hiçbir ferdi küçük hesaplar ile hainlikler peşine takılmaz. Cumhuriyet Halk Partisi'nin görevi kurulduğu gün gibi bugün de vatanına milletine hizmet etmektir" diye konuştu.
Milletvekili Mehmet Göker, konuşmasının sonunda masaya tabanca kurşunu bıraktı.

Kaynak: Birgun.net