Olay, saat 15.00 sırasında Antalya Defterdarlığı'nın 4'üncü katında meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, sara hastası olduğunu ve ilaçlarını alması için 300 TL gerektiğini iddia eden Can E., hastane yakınındaki defterdarlığın 4'üncü katında balkona çıkarak intihara teşebbüs etti. Balkonda Can E.'yi gören vatandaşlar durumu güvenliğe bildirdi. Haber verilmesi üzerine olay yerine çok sayıda polis ve itfaiye ekibi geldi.

'nın haberine göre ayaklarını balkondan sallayan ve zaman zaman ayağa kalkan E.'in hareketleri korku dolu anların yaşanmasına neden oldu. İtfaiye ekipleri zemine branda açarken, bahçedeki kalabalık meraklı bakışlarla olanları izledi. Bazı vatandaşlar cep telefonu ile görüntü çekti.

Olay yerine gelen polis, E.'in yanına çıkarak bir süre ikna etmeye çalıştı. O sırada deftardarlıkta işlem yaptıran CHP Antalya Milletvekili Devrim Kök, intihar girişimini görünce E.'in bulunduğu alana çıktı. Gencin sara hastası olduğunu ve tedavisi için gereken ilaçların 300 TL tuttuğunu öğrenen Milletvekili Kök, bir süre gençle sohbet etti. Kök, 300 TL verdiği genci intihardan vazgeçirdi. Balkondan alınan E., sağlık kontrolü için hastaneye götürüldü.

"BU DURUMA KAYITSIZ KALAMAZDIM"

Kök, olay anını ise şöyle anlattı: "'Yukarıda bir vatandaş kendisini atıyor' diye seslendiler. Hemen balkona çıktım. Gencin isminin Can olduğunu ve sara hastası olduğunu öğrendim. Bu duruma kayıtsız kalamazdım. 'Derdin ne?' Diye sordum. 300 TL'ye ihtiyacı olduğunu çünkü ilaçlarını alamadığını söyledi. Gencecik insan olduğunu intihardan vazgeçmesini istedim. 300 TL ile ilaçlarını almasını istedim. Ayrıca kalacak yer de istediği için Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal ile görüşme yapacağım. Şimdilik gönlünü aldık. Sıkıntılı süreçten geçiyoruz, zaman zaman böyle durumlar oluyor. Şu anlık sıkıntı yok, sorunu çözdük."

Kaynak: Birgun.net