BİRGÜN / ANKARA

Alevilerin İstanbul’daki önemli merkezlerinden biri olan Küçükçekmece'deki Garip Dede Dergâhına kimliği belirsiz kişiler tarafından silahlı saldırı düzenlend​i. ​​Saldırıya ilişkin açıklama yapan CHP Balıkesir Milletvekili Mehmet Tüm, "15 Temmuz darbe girişimden sonra ülkede çıkarılmak istenen kaos ortamına şimdi de Alevi kurumlarına saldırı yaparak devam etmek istiyorlar" diyerek Hükümeti önlem almaya çağırdı.

Provokasyonlara dikkat

Alevi kurumlarına ilişkin provokasyonlara karşı dikkatli olmak gerektiğine değinen Tüm, yaptığı açıklamada şunları kaydetti:

"Türkiye’de barışın ve huzurun teminatı olan Aleviler , her zaman olduğu gibi 15 Temmuz sürecinde de Cumhuriyetin ve demokrasinin yanında olmuşlardır. Bunu içine sindiremeyen, toplumda ayrışma ve çatışmayı kendine hedef seçen karanlık odaklar Alevi Dergahlarına, Cemevlerine ve kurumlarına saldırıyorlar.

Geçtiğimiz süreçte gördük ki, bu karanlık güçler, Alevi mahallelerinde provokasyon yaparak, evleri işaretlediler.

Bundan sonuç alamayanlar, Garip Dede Kültür ve Cem Evi Derneği'ne saldırıda bulundu. Bir cenazenin beklendiği ve kalabalık bir insan topluluğunun olduğu sırada yapılan bu çirkin saldırı zamanlaması itibariyle manidardır. Kuru sıkı diye tabir edilen silahla yapılan saldırı sonrası bir adet merminin ortaya bırakılması da, çok düşündürücüdür.

Bu çirkin olayı şiddet ve nefretle kınıyorum. Emniyet görevlilerinin bir an önce failleri bularak adalete teslim etmeleri bekliyorum."

Kaynak: Birgun.net