CHP Hatay Milletvekili Serkan Topal, CHP Tokat Milletvekili Kadim Durmaz ile Meclis'te düzenlediği basın toplantısında eğitimi ele geçirenlerin devletin bugününü ve toplumun yarınını da ele geçirdiğini belirttti. Topal, darbe girişiminde bunun örneklerinin çok açık bir şekilde görüldüğünü ifade etti.

Cemaat mensuplarının ordudan, bürokrasiden, yargıdan ve Meclis'ten temizlense bile eğitimden temizlenmesinin zor olduğunu vurgulayan Topal, öğretmen istihdam politikalarının kuvvetlendirilmesi, eğitim sisteminin güçlendirilmesi gerektiğine dikkati çekti.

Eğitimde öğretmenin önemli bir unsur olduğunun altını çizen Topal, "Eğitimci emeğinin sözleşmeli istihdamı olmaz. İmamın sözleşmelisi var mı ki öğretmenin de olsun. Öğretmenin ücretlisi, sözleşmelisi, kadrolusu olmaz. Öğretmen öğretmendir. Öğretmenin niteliklisi olur. Sözleşmeli öğretmenlik uygulamasına geçerek, kamuda güvencesiz istihdamın kapısını aralıyorsunuz" diye konuştu.

Bundan sonraki öğretmen alımlarının hem sözleşmeli hem mülakatlı yapılacağının açıklandığını aktaran Topal, bu uygulamanın da telafisi olmayan hatalara yol açacağını belirtti. Topal, sözleşmeli öğretmen alırken yapılacak sözlü sınavın yeni paralel yapıların, torpilin ve rüşvetin önünü açacağını ileri sürdü. Topal, sözleşmeli öğretmenlerin 4 yıl boyunca başka yere atanamayacakları, 4 yıl sonra iki yıl daha aynı yerde kalmayı kabul etmeleri halinde kadroya geçirilecekleri gibi şartların da kabul edilemez olduğunu sözlerine ekledi.

Kaynak: Birgun.net