CHP Trabzon Milletvekili Haluk Pekşen, parti binasında düzenlendiği basın toplantısında gündemi değerlendirdi, hükümete eleştiriler yöneltti. Hükümetin dış politikasının yanlış olduğunu kaydeden Pekşen şunları söyledi:

"Bu dış politika Türkiye’yi tarihin en büyük kaybına sürükler. Böylesi bir dış politikayla Türkiye Kuzey Afrika’yı, Ortadoğu’yu tamamen kaybeder. Siyaseten değil, ekonomik ve kültürel olarak büyük kaybederiz. Diyorlar ki 'Komşularımızla daha iyi bir sürece gireceğiz, düşmanlıkları azaltacağız.' Bu AKP, Atatürk’ün, 'Yurtta barış dünyada barış' siyasetini ve dış politikasını beğenmeyip mezhep bazlı dış politikasını dünyaya duyuran değil midir? Ne oldu? Tükürdüklerini yaladılar. Bana tükürüp de yalamadıkları bir tek örnek verir misiniz?"

Milletvekili Pekşen bir gazetecinin, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, Taksim'deki Gezi Parkı için "Oraya o tarihi eseri inşa edeceğiz. Eğer tarihimize sahip çıkacaksak orada tarihi bir eser vardı, o tarihi eseri oraya yeniden kurduracağız" şeklinde söylemini hatırlatması üzerine de "Allah şifa versin. Allah şifa versin" dedi.

Kaynak: Birgun.net