CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, TBMM'de gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Özgür Özel, kapalı grup toplantısında dokunulmazlıkların kaldırılmasına yönelik anayasa değişikliği teklifine ilişkin bir karar alınıp alınmadığının sorulması üzerine şu yanıtı verdi:

"Ortaya şu çıktı: AKP'nin yapmaya çalıştığı bir anayasa değişikliği değildir. Dokunulmazlıkların kaldırılması sınırlandırılması hiç değildir. Yapılmaya çalışılan sadece bir algı operasyonudur. Komisyona gideceğiz. Ama komisyonda verilen değişiklik üzerine tekliflerde bulunacağız. Anayasa komisyonu meclis kendi gündemine hakim. Eğer orada 4 partinin kendi uzlaşısıyla bakan, başbakana geçmiş, bugün ve yarına yönelik bir anaysa değişikliği konusunda anlaşılırsa dört başı mamur bir değişiklik Türkiye'nin yüzünü ağartabilir. Bugün gelinen noktada biz sadece fezlekeler üzerinden gidelim bakanları bu işin dışında tutalım yaklaşımının AKP tarafından izahının zor olduğunu değerlendiriyoruz. AKP'nin iki yüzlü , anayasaya eşitlik ilkesine aykırı samimi olmayan duruşunun kamuoyuna teşhir edilmesinin son derece yerinde olacağı yönündeydi. Partide farklı görüşler varmış gibi gösterilen ifadelerin tamamının CHP'nin içindeki çok sesliliğin fikir alış verişinin kamuoyuna gazeteler farklı yönlerde aksettirildiği bu konuda çok seslilik ama tek dillilik noktasında grubun ortak iradesi ortaya çıktı. Bundan sonra hem anayasa komisyonunda hem mecliste CHP inandığı değerler ve kendi tezi üzerinden savunmaya devam edecek."

"BUGÜNE KADAR KALDIRILMAMIŞ HER DOKUNULMAZLIKTAN AKP SORUMLU"

“Anayasaya aykırı bir teklife CHP'li vekiller nasıl oy verecekler sorusunu Özel şu şekilde yanıtladı:

"CHP'nin ilk görevi metnin teklifin anayasaya uygun hale gelmesi için çaba sarf etmek. Komisyonda etkin önerilerimizle Meclis'i bu hatadan uzak tutmaya çalışacağız. Anayasa komisyonundan çıkan metni göreceğiz. Ama Sayın Genel başkanımızın tavrı nettir. AKP'nin bu işi bu hafta ele almaması manidar. Meclis'te sadece AKP oyları istedikleri milletvekilinin dokunulmazlıklarını kaldırmaya yetiyor. Bugün de yetiyordu dünde yetiyordu. İstedikleri milletvekilini ister genel başkanımızı, ister taziye çadırından dolayı sürekli gündemde tuttukları milletvekilini, diledikleri vekilin dokunulmazlık dosyasını çekip Meclis'te dokunulmazlığını kaldırabilirlerdi. Bugüne kadar kaldırılmamış her dokunulmazlıktan, salt çoğunluğu tek başına toplayabilen AKP'nin sorumlu olduğunun ve bugüne kadar yapmadıkları bu durumun kendi politikaları gereği olduğunu belirtmek istiyoruz."

"BAHÇEDEKİ İKRAMIN KENDİ RESEPSİYONUNA ALTERNATİF OLMASINDAN RAHATSIZ"

Özgür Özel, 23 Nisan'da Meclis bahçesinde düzenleyecekleri resepsiyonla ilgili Meclis lokantası ve kafeteryalarından hizmet almak için istekte bulunduklarını ancak resmi bir cevap gelmediğini, gayri resmi olarak İsmail Kahraman'ın kabul etmediğini öğrendiklerini söyledi. Özgür Özel Meclis Başkanı İsmail Kahraman ile konuyla ilgili bir telefon görüşmesi gerçekleştiğini ve Kahraman'ın bahçedeki ikramım kendi resepsiyonuna alternatif olmasından rahatsızlık duyduğunu söylediğini iddia ederek şöyle dedi:

"Başkan olarak yetkim var iptal ederim, Meclisi temsilen yetkiliyim, milli iradeyim diyor. Biz gayri milli irade değiliz. O bahçedeki ikramın kendi resepsiyonuna alternatif olmasından rahatsızlık duyduğunu söyledi. Kendisini de davet etmiştik. Eğer böyle bir imkan tanımayacaksa bunu dışarıdan alacağımız ikramları getirebileceğimizi, garson görevlendirmiyorsa gerekirse bu görevi kendimizin yapacağını oradaki engelli her yaştan çocuğa hizmet etmenin gurur olacağını söyledik. 'Kendinize yakıştırıyorsanız yapın' dedi Sayın Kahraman. Biz bunu Sayın Kahraman'a yakıştıramadık ama çocuklara hangi hizmet yapılacaksa CHP'nin genel başkanı dahil bunu büyük bir onur olarak kabul eder. Bizim partimizin kurucusu dünyanın tek çocuk bayramını çocuklara armağan etmiş."

Kaynak: Birgun.net