CHP'nin Kayseri İl Disiplin Kurulu üyesi Yılmaz Karaca'nın, bilgisi dışında AKP'ye üye yapıldığı gerekçesiyle AKP Kocasinan İlçe Başkanı ve AKP Genel Merkezi aleyhine açtığı davada 3 bin lira tazminat kazanmasıyla ilgili kararı Yargıtay onadı. CHP'li Karaca, "AKP'nin sahteciliği artık tescillendi" dedi.

Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı'nın, 9 Kasım 2012'de siyasi partilere, birden fala partiye üyelikleri bulunanların listesini göndermesinin ardından bu konuda tartışmalar başladı. Bazı CHP ve MHP üyelerinin bilgileri dışında AKP üyesi yapıldıkları ortaya çıktı.

AKP'ye üye yapılan CHP Kayseri İl Disiplin Kurulu üyesi Yılmaz Karaca, bunu öğrenince Kayseri 8'inci Asliye Hukuk Mahkemesi'nde, o dönemki Kayseri Kocasinan İlçe Başkanı olan ve şu an AKP Kayseri İl Başkanı Hüseyin Cahit Özden ve AKP Genel Merkezi aleyhine tazminat davası açtı.

Mahkeme 30 Aralık 2014 tarihinde verdiği kararda, davalıların CHP'li Yılmaz Karaca'ya 3 bin lira tazminat ödenmesine karar verdi. AKP'nin kararı temyiz etmesi üzerine dosya Yargıtay'a gönderildi. Yargıtay yerel mahkemenin kararını onadı ve karar kesinleşti.

Konuya ilişkin CHP Kayseri il yöneticileriyle basın toplantısı düzenleyen Yılmaz Karaca, "Kayseri'de bilgisi dışında AKP ye üye yapılan 1400 civarındaki CHP üyesini temsilen yürüttüğüm hukuk mücadelesi sonuçlandı. Yargıtay da yerel mahkemenin kararını onaylayarak sahteciliklerini tescilledi. Demek ki bu ülkede hala hukukun kırıntıları varmış. Aldığım bu paradan kendi masraflarımı çıktıktan sonra kalanı kamu yararına çalışan bir derneğe ya da bir öğrenciye vereceğim" dedi. ()

Kaynak: Birgun.net